Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Pressemeddelelse – Danske Havne på Folkemødet – Kulturministeren indvier maritim installation

PRESSEMEDDELELSE: M/S Museet for Søfart og Det Blå Danmark kaster nyt lys på søfarten under Folkemødet på Bornholm

På havnen i Allinge forvandler Danmarks nye søfartsmuseum og Det Blå Danmark under årets folkemøde en pensioneret postbåd til én stor maritim film- og lysinstallation. Installationen indvies af kulturminister Marianne Jelved torsdag den 12. juni kl. 21.00.

I oktober 2013 fik Danmark et helt nyt søfartsmuseum i Helsingør. M/S Museet for Søfart, der har vundet flere priser for sine spektakulære arkitektoniske rammer og udstillinger, rykker nu formidlingen ud under åben himmel for at fortælle historien om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer for endnu flere danskere. Det sker under Folkemødet på Bornholm, hvor museet i samarbejde med Det Blå Danmark forvandler en gammel postbåd til en kunstnerisk film- og lysinstallation, der fylder sommernatten op med poetiske glimt fra den danske søfart.

Det Blå Danmark er i denne sammenhæng fællesbetegnelsen for Danske Maritime, Danmarks Rederiforening og Danske Havne. Det Blå Danmark beskæftiger 110.000 personer og er med til at fremtidssikre Danmark ved at skabe vækst og beskæftigelse i dag og i morgen.  På Folkemødet på Bornholm har Det Blå Danmark alle gangene været repræsenteret med postbåden Peter som fælles platform i havnen i Allinge. Men i år tager Det Blå Danmark skridtet videre ved sammen med det nyåbnede M/S Museet for Søfart at bruge postbåden til – på helt nye måder – at sætte fokus på dansk søfart og dets betydning for landets udvikling i både et nutidigt og historisk perspektiv. M/S Museet for Søfart har arbejdet sammen med et af landets førende illustrations- og designbureauer, Spild af Tid, om projektet, og resultatet kan man opleve på Allinge Havn under Folkemødet:

I dagtimerne en pensioneret postbåd ved navn Peter, hvor man på det store sejl kan gå på opdagelse i en farverig billedcollage krydret med tankevækkende fakta om Danmarks rolle som søfartsnation. Vidste du fx, at danske skibe transporterer op mod 10 procent af verdenshandelen? I dagtimerne kan man også på dækket quizze om dansk søfart og Det Blå Danmark, stifte bekendtskab med Danmarks nye søfartsmuseum M/S Museet for Søfart og gå på opdagelse i museets imponerende online database af fotografier og genstande fra de sidste 400 års søfartshistorie.

Når mørket begynder at falde på, forvandles postbåden til en visuelt levende film- og lysinstallation, der vækker søfartshistorien til live i poetiske og stemningsfulde glimt, der lyser stærkere og stærkere, som mørket omslutter os – og har man fået appetit på mere, kan man sætte kursen mod Helsingør, hvor M/S Museet for Søfart med BIGs prisbelønnede arkitektur og en bred vifte af udstillinger favner den fascinerende historie om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer.

Postbåden Peter lyser sommernatten op torsdag den 12. juni, fredag den 13. juni og lørdag den 14. juni, alle dage mellem kl. 21.00 og 24.00. Find mere info om Det Blå Danmarks og M/S Museet for Søfarts aktiviteter under Folkemødet på http://kalender.brk.dk/event/list/2014

Installationen på postbåden Peter er blevet til med støtte fra Den Danske Maritime Fond. Den er udviklet og produceret af illustrations- og designbureauet Spild af Tid og M/S Museet for Søfart i samarbejde med Det Blå Danmark (Danmarks Rederiforening, Danske Maritime og Danske Havne).

MS museet.jpg

Pressefoto: Et udsnit af det farverige sejl, som postbåden Peter udstyres med under årets folkemøde. Om aftenen indgår det som en del af hele den levende film- og lysinstallation på båden. Illustration: Jakob Thorbek / Spild af Tid

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen