Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

DCIM100MEDIA
DCIM100MEDIA

Liselotte Rørup, Cruise og Marketingmanager i Kalundborg Havn, præsenterer Ugens Havn

LiseLotte Rørup, Kalundborg
Billedet viser Liselotte Rørup, Cruise- og Marketingmanager, Kalundborg Havn

Om at sætte Kalundborg Havn og Kalundborg by på krydstogts-landkortet og blive blogget om i Philadelphia, om den succesfulde levering af større tankkapacitet til Haldor Topsøe A/S, og om at være med til at sparke det nye havneområde ”Ny Vesthavn” i gang.

 

Hvad laver du på Kalundborg Havn – hvad er dit ansvarsområde?

Jeg er ansat på Kalundborg Havn som Cruise og Marketing Manager. Mine opgaver er mangeartede. Jeg er ansvarlig for planlægning og udførelse af salgs- og markedsføringsarbejdet, og så er jeg Kalundborg Havns repræsentant i flere internationale fora, såsom EU projekter, European Seaports Organisation, Cruise Europe, nationale netværk som Cruise Copenhagen Network og lokale netværk.

Til daglig er jeg ansvarlig for udvikling af havnens website, salgs- og  markedsføringsmateriale, nyhedsblad, events, kurser, præsentationsmateriale samt afvikling af rundvisninger og præsentationer.

Jeg har også ansvaret for krydstogtsområdet. Her er arbejdet at markedsføre Kalundborg Havn og by over for krydstogtsrederier på verdensplan samt at udvikle produktet “Kalundborg”, så der er så mange attraktive tilbud til gæsterne som muligt. Jeg arbejder ligeledes med at “geare” Kalundborg by på anløbsdagene. Det vil sige, at jeg organiserer ture, oplevelser, events mm. for krydstogtsgæsterne, når skibene anløber Kalundborg Havn.

Jeg har en sproglig uddannelse fra CBS samt uddannelse i markedsføring og kommunikation og er nok en lidt fremmed fugl på en havn, da jeg har en baggrund inden for rejse- og turistbranchen, men det giver jo rigtig god mening i forhold til krydstogtsdelen af mit job.

Hvad var den sidste succes, I havde på havnen?

Vi har store successer og små successer her på havnen. En af de store er, at vi fornylig indviede yderligere 2 tanke til Haldor Topsøe A/S, og dermed leverer 10.000 m3 tankkapacitet til dem.

En af de mindre, men sjove, er, at vores kranfører Bjarne vandt udfordringen i DR1 programmet “Versus”, og var hurtigst på joystikket, da containerne skulle placeres på kajen med vores Gottwald kran.

Hvad gør dit job allerbedst?

Der er en meget kort kommandovej her hos os. Det gør, at gode ideer kan udføres meget hurtigt. Det er et utroligt varieret job, og da vi er en smal organisation, bliver jeg hele tiden udfordret med nye og spændende opgaver. Senest er jeg blevet involveret i Kalundborg Havns miljøindsats, og således også repræsentant for Danske Havne i ESPO’s miljøudvalg. I den kommende tid skal jeg arbejde sammen med en konsulent omkring kortlægning og dokumentation på det område. Jeg har en bred berøringsflade med kunder og andre forretningsforbindelser, offentlige institutioner, turist- og øvrige organisationer mm. Jeg deltager i både nationale og internationale netværk, hvor jeg møder en masse inspirerende og dygtige mennesker, for at få Kalundborg Havn på især krydstogtslandkortet, men også i det hele taget at gøre opmærksom på vores styrker.

Hvad er dine forventninger for det kommende år i forhold til havnen?

Både helt generelt og i forhold til mit job er der stor udvikling på vej. Der er rigtig mange spændende opgaver at gå i gang med i det kommende år. Kalundborg Havns nye strategi 2015-2020 er lige blevet godkendt. Det nye havneområde “Ny Vesthavn” skal sparkes i gang, og arbejdsopgaver både med branding og markedsføring af Kalundborg Havn, og med udviklingen af krydstogtsforretningen kommer til at accelerere i det kommende år. Det bliver sjovt! Og så glæder jeg mig til at følge omdannelsen af “Den gamle Vesthavn”, som Kalundborg Havn har solgt til Kalundborg Kommune, og som nu skal omdannes til byhavn.

Hvornår skete der sidst noget virkelig uventet?

Der sker hele tiden noget her, men skal jeg tage en lidt udsædvanlig historie op, så er det nok, at jeg for nylig fik en mail med link til en blog i USA – Philadelphia. Bloggeren beskrev et besøg i Kalundborg, som var afstedkommet af et tidligere besøg om bord på et krydstogtskib, der anløb Kalundborg Havn. Det er bare dejligt at høre, at folk har haft så god en oplevelse af at besøge Kalundborg, at de har valgt at rejse hertil igen.

Fakta om Kalundborg Havn

  • Nuværende størrelse (m2): 800.000 m2, 1,2 mio. m2 havnebassin og over 5 km kajer. Fremtidig størrelse med Ny Vesthavn – + yderligere op til 600.000 m2
  • Godsomsætning: 1,2 mio. tons
  • Færgeforbindelse/passagerer: Samsølinien
  • Vigtigste erhverv på havnen: Arealudlejning, tør- og flydende bulk
  • Hvor mange virksomheder er etableret på havnen: 72 aktive bygnings- og areallejemål
  • Anløb – Hvad er der flest af? Kornskibe
  • Havnens betydning for arbejdspladser: Kalundborg Havn beskæftiger 17 medarbejdere, og der er ca. 1.000 personer, der dagligt arbejder på havnen

http://www.portofkalundborg.dk/

DCIM100MEDIA

Se flere præsentationer af Danske Havnes medlemmer under “Ugens Havn” her.

Billede af Liselotte Rørup kan hentes her.
Billede af Kalundborg Havn kan hentes her.

Kildeangivelse: Kalundborg Havn.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen