Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

MT_Square_BG-Transparent_white-blue

Den græskbaserede virksomhed Marine Traffic har oplevet stor fremgang og vækst de seneste år. Stadigt forbedret satellitteknologi og big data har gjort Marine Traffics database endnu bedre.

Målet er at blive et samlingspunkt for verdens maritime branche, hvor realtidsdata skal indgå i samarbejdet for et mere transparent og robust shippingøkosystem, som bidrager til en grønnere og renere branche.

Marine Traffic er et åbent brugerbaseret projekt, der giver realtidsinformationer om transport af skibe og den aktuelle placering af skibe på havet og i havnene. Systemet opdateres ved hjælp af satellitter og af det såkaldte AIS-netværk (Automatic Identification System), som består af brugere, der har installeret en AIS-modtagerstation, som indfanger informationer fra de skibe, der er i nærheden.

Marine Traffic har seks millioner unikke månedlige brugere og har 1,1 millioner registrerede brugere, som alle bidrager og gør brug af den data, systemet genererer.

Ved at gøre brug af de mange åbne data kan der skabes vækst i Det Blå Danmark, og en rig indsigt i det maritime erhverv kan skabe innovative løsninger, der driver branchen i en mere effektiv og grøn retning.

Mange af Marine Traffics produkter så som ’live-map’ og ’vessel-database’ er gratis løsninger, som alle kan gøre brug af, men ønsker man at få det fulde indblik og simplificere den big data, der genereres, så kan det anbefales at tilmelde sig nogle af de services, som virksomheden tilbyder.

Se skibstrafikken omkring Danmark og dyk ned i Marine Traffics dataunivers her. 

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen