Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Tyske "Vasco Da Gama" i København den 14. juli 2021. Dengang skulle alle passagerer være fuldt vaccinerede, nu ændres reglerne, så krydstogtsgæster ligestilles med andre turister. foto: Danske Havne
Tyske "Vasco Da Gama" i København den 14. juli 2021. Dengang skulle alle passagerer være fuldt vaccinerede, nu ændres reglerne, så krydstogtsgæster ligestilles med andre turister. foto: Danske Havne

Danske Havne, Copenhagen Malmö Port (CMP) og Cruise Copenhagen ser meget positivt på, at sundhedsmyndighederne nu fjerner kravet om, at krydstogtturister skal være færdigvaccinerede før landgang i Danmark.

Det sker efter at de tre organisationer tidligere på ugen var ude med et fælles opråb om, at der indtil nu har været forskelsbehandling mellem krydstogtturister og andre turister. Hidtil har krydstogtgæster kun kunnet besøge danske havnebyer, hvis de var fuldt vaccinerede. Nu åbnes der op for, at både vaccinerede og testede gæster kan besøge Danmark, hvilket er samme vilkår som gælder for andre turister, der besøger Danmark.

Vi glæder os over, at vi, med de lempeligere krav, der ligger nu, kan genstarte krydstogtturismen i Danmark. Det er en vigtig forretning for mange havne, og derfor er det rigtig godt, at forskelsbehandlingen slutter nu. Højsæsonen er ovre for i år, men vi glæder os over, at vi kan få besøg af flere skibe i havnene i sensommeren”, siger Tine Kirk, direktør for brancheorganisationen Danske Havne, der repræsenterer de danske erhvervshavne. Tine Kirk tilføjer: ”Vi har haft et tæt og konstruktivt samarbejde med myndighederne om de nye retningslinjer, hvilket vi sætter stor pris på.”

Hos CMP er sales director, cruise, Henrik Ahlqvist enig. Han siger: ”Vi har desværre haft endnu en stille sommer med ganske få krydstogtskibe i Københavns havn. Vi er derfor rigtig glade for, at man nu letter på restriktionerne, så krydstogt kan åbne yderligere i Danmark. Forhåbentligt giver det allerede en sensommer med øget aktivitet, og CMP vil sætte alle sejl ind for at få tiltrukket så mange skibe som muligt til gavn for turismen i København.”

Også direktør for Krydstogsorganisationen Cruise Copenhagen, Claus Bødker, ser positivt på det, han kalder det første spadestik: ”Med det, der forelægger nu, har sundhedsmyndighederne taget det første store stadestik til at få åbnet krydstogtindustrien igen. Det er meget glædeligt. Særligt fordi, vi med den yderligere genåbning, der gennemføres nu, kan se lidt mere optimistisk på, at rejsereglerne måske kan normaliseres fuldt ud hen mod krydstogtsæsonen i 2022.”

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen