Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

1C937B5A-8B24-48E1-81AB-7123E9430007

Mandag var transportminister Benny Engelbrecht på besøg på Aabenraa Havn. Under besøget drøftede ministeren blandt andet Aabenraa Havns situation, havnenes rolle i det danske vindeventyr og trængslen på de danske motorveje. 

“Vi tog imod en meget interesseret og lyttende minister, og hele besøget var en rigtigt god oplevelse for os i Aabenraa Havn,” siger Henrik Thykjær, der er havnedirektør i Aabenraa Havn. Han fortsætter:

“Vi talte om Aabenraa Havns situation sammenlignet med nogle af de øvrige østkysthavne, hvor Aabenraa Havn via erhvervelsen af området ved det tidligere Enstedværket nu har fået unikke muligheder for at fastholde havneaktiviteter i regionen. Vi besigtigede også området, hvor det blandt andet er hensigten at etablere et nyt område med virksomheder, der har særlig fokus på bæredygtighed, cirkulær økonomi, recycling og generelt en grøn profil.”

Ifølge havnedirektøren drøftede de også vigtigheden af de danske havne i forhold til fastholdelse af vindmølleindustrien i Danmark ved at sikre gode transportkorridorer fra produktionsstederne til den nærmeste havn.

Endvidere drøftede de muligheden for, at de danske havne også via indenrigs shortsea-shipping på de blå motorveje kan bidrage til at reducere trængsel på de grå motorveje.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen