Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

170810_brask_zelt

Med over 2 måneder til Danske Havnes studietur til Riga i Letland er der rygter om en ny færge- og godsrute mellem Danmark og Letland.

Skib Trine med træ

Med over 2 måneder til Danske Havnes studietur til Riga i Letland er der rygter om en ny færge- og godsrute mellem Danmark og Letland.

Ansis Zeltin, havnechefen for havnen i Riga har på et møde med den danske ambassadør i Letland, Hans Brask, drøftet mulighederne for at etablere en færge- og godsrute mellem Riga Freeport og Danmark. Det sker som led i havnens langsigtede ambitioner om at sprede sine aktiviteter til mere end de nuværende bulk aktiviteter.

Nye short sea shipping ruter og forretningsmuligheder mellem havnene i Danmark og Letland vil blive et væsentligt tema på den kommende studietur.

Bjørn B. Christiansen, direktør i Danske Havne, siger, at markedet i Letland og de øvrige baltiske lande har et stort uudnyttet potentiale, hvor flere danske havne vil kunne spille ind i nye muligheder og drage fordel, af den økonomiske vækst der i øjeblikket præger Baltikum.

En række danske havne er placeret ud til Østersøen, heriblandt Køge Havn. Direktør i Køge Havn, Thomas Kampmann, siger, at Køge Havn er midt i en langsigtet udvikling som Østdanmarks største multimodale Transport- og Logistikklynge, og at havnen også vil kunne rumme en fast forbindelse til Riga.

Danske Havnes studietur til Letland går til Riga, hvor delegationen blandt andet skal på tur til Riga Freeport og møde Ansis Zeltin og andre virksomhedsledere, der har interesse i det danske marked.

Ved spørgsmål, kontakt direktør i Danske Havne, Bjørn B. Christiansen på 2537 0364 eller på bbc@danskehavne.dk

Læs hele artiklen om shipping ruten mellem Danmark og Letland her

Læs flere nyheder fra Danske Havne her

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen