Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Det Økologiske Råd
Det Økologiske Råd

Fiskerne på havet har plastikforureningen på nært hold. De får plastikaffald i nettene, ser det flyde rundt i vandet og tager det med ind på land. Imens nager uvisheden om, hvad plastikplagen kan betyde for vores sundhed og på sigt for fiskeriet.

Plast i havet, marine debris

”Vi er en slags si i havet. Hvis skibet kommer forbi noget skrald, der flyder i vandet, så kommer det med. Vi er meget opmærksomme på plastik og jern. Og hvis vi har en lærling med, som pludselig smider noget over bord, så stopper vi ham,” siger Simon Ditlev Nielsen, der til daglig fisker ud fra Thyborøn Havn.

Opfattelsen af havet som en stor og blå masse, der absorberer og sletter alle spor, er ved at slå revner, også i fiskermiljøet.

”Man kunne måske tro, at fiskere bare smed alt ud, fordi ingen rigtig kan holde øje ude på havet. Men det oplever jeg slet ikke. Før i tiden blev meget sikkert kastet ud igen. Men i dag tror jeg, at alle tager affaldet med ind af hensyn til miljøet og fremtidens fiskeri, også selv om det ikke er et problem for fiskeriet nu. Vi er bekymrede for fremtiden og vores børn,” siger han.

Fiskere er blevet mere opmærksomme på, ikke at smide plast og andet affald over bord. Samtidig er der i det øvrige samfund også kommet en større opmærksomhed på plast i havet, og de konsekvenser det har for havet og økosystemet.

Det Økokologiske Råd har i deres magasin udgivet en artikel omkring fiskernes og samfundets udfordringer med plast i havet.

 

Ved spørgsmål omkring miljø, kontakt Danske Havnes miljøkonsulent, Kasper Ullum, på ku@danskehavne.dk eller 2939 3706

Læs hele artiklen og resten af magasinet her

Læs flere nyheder fra Danske Havne her

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen