Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Billede Næstved Havn

Praktikant i Danske Havne, Jonatan Sandager Hansen, var den 15. september 2015 på besøg på Næstved Havn. Her fik Jonatan begreberne om en havn på plads, og oplevede hvad det indebærer at drive en rigtig havn.

Havnedirektør på Næstved Havn, Jesper Møller Petersen, fik tirsdag den 15. september 2015,besøg af Danske Havnes nye praktikant, Jonatan Sandager Hansen. Jonatan var blevet inviteret til Næstved Havn for at se, hvad en havn er, og hvilke udfordringer en havn står overfor.

Da direktøren for Danske Havne, Gitte Lillelund Bech, sidste år besøgte Næstved Havn, var de bevaringsværdige bygninger et emne, som Næstved Havn anså som en af sine større udfordringer mod at blive en mere moderne havn. Siden er noget af højkajen og krananlægget blevet fjernet. Papirfabrikken og siloen står dog stadig med de udfordringer det giver at have bevaringsværdige bygninger i aktiv erhvervshavn. Så der var nok at se på og lære for Jonatan under besøget.

Efter at Jonatan fik beskidte sko og fik lært, at en kaj består af spuns, hammer og pullerter, gik snakken videre om alle de forskelligartede opgaver, en havn kan stå over for på en dag. I Næstved kan havnedirektøren på en dag stå overfor at skulle forhandle om udstykninger af havnens arealer for derefter at skulle ud at bryde is med havnens isbryder. Dertil kommer den til stadig tilbagevendende diskussion om ISPS og indhegning af havnens områder. Noget, som gælder alle havne, men som kan give dønninger i lokalområdet og blandt virksomhederne. Også i Næstved.

Så efter et godt besøg på Næstved Havn, hvor der helt åbenbart, at der er travlt med både den ene og den anden opgave, og havnedirektøren i den grad skal være omstillingsparat, drog Jonatan retur til Danske Havnes sekretariat en tand klogere på, hvad en moderne erhvervshavn er for en størrelse, og hvilke udfordringer dagligdagen kan bringe.

For mere information. Kontakt Jonatan Sandager Hansen, Danske Havne, og læs flere nyheder fra Danske Havne her.

Billede Næstved Havn.JPG

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen