Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

næstved

Næstved Havns godsomsætning satte i 2018 ny rekord med 585.000 ton. Det skriver Sjællandske Næstved.

“Tallet er ikke endelig opgjort endnu og kan stige yderligere, men det er glædeligt med mere aktivitet på havnen,” siger formanden for havneudvalget, Kristian Skov-Andersen (V), til SN.dk.

I forhold til 2017 er godsmængderne til og fra Næstved Havn steget med 165.000 ton. Dermed har havnen rejst sig siden finanskrisen i 2009, hvor godsomsætningen lå på omkring 300.000 ton, fremgår det af tallene.

Tallene offentliggøres samtidig med, at kommunen fredag modtog den længe ventede rapport over, hvad det vil koste at flytte havnen til industriområdet Ydernæs for enden af Kanalen. Rapporten er udarbejdet af Næstved Havn og er endnu ikke offentlig tilgængelig.

Glæde hos Danske Havne
Hos Brancheorganisationen Danske Havne vækker de nye tal fra Næstved Havn glæde:

“Det er fint i tråd med den udvikling, vi ser mange steder landet over. Havnene er i en glimrende udvikling rundt omkring i Danmark, hvor de er vigtige knudepunkter og udgangspunkt for lokal vækst og beskæftigelse, og det er rart at se, at vi lægger fra land i 2019 med gode nyheder,” udtaler Tine Kirk Pedersen, der er direktør i Danske Havne.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen