Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

stena

Godt nyt med en grøn vinkel:

En ny færgerute er netop åbnet mellem Grenaa Havn A/S | Port of Grenaa og Halmstad i Sverige, og allerede nu er forventningerne til den nye rute store – både i Danmark i Sverige. Det skriver TV2 Østjylland.

Speditørfirmaet FREJA Transport & Logistics ved Stilling, som kører lastbiler frem og tilbage mellem Danmark og Sverige, ved allerede nu, at de vil bruge færgen. Og de mener, at den nye rute til Halmstad er bedre end den gamle til Varberg.

“Vi kommer tættere på nogle store erhvervsområder i Sverige, og så har vi ligesom alle andre oplevet trafikken hen over Fyn og på Sjælland, og den undgår vi jo ved at tage den her rute,” siger Ole Ellehammer, der er Head of Department hos Freja Transport and Logistics, til TV2 Østjylland.

Sidste år sendte Freja næsten 6000 lastbiler med færgen til Sverige. Det tal bliver langt højere nu med den nye rute – både for at spare kilometer, men også fordi kunder har andre krav til, hvordan deres varer bliver transporteret.

“Der er mange kunder, der efterspørger et grønt alternativ til at køre hele vejen, og der er den her linje til Halmstad et godt alternativ,” siger Ole Ellehammer.

Se hele TV2 Østjyllands dækning af den nye rute her!

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen