Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

esbjerg

CLdN åbner nye RoRo-ruter fra Esbjerg havn direkte til Spanien, Portugal og Irland. Samtidig sættes større skibe sættes ind på ruten, som CLdN allerede har til Zeebrugge i Belgien. ”Godt for Danmark,” siger havnedirektør Dennis Jul Pedersen. De nye ruter reducerer klimapåvirkningen med minimum 30 procent sammenlignet med vejtransport.

Sidst i maj måned besøgte udenrigsminister Jeppe Kofod Esbjerg havn for at sætte fokus på regeringenstiltag for at øge eksporten fra Danmark som følge af Corona-krisen. Under besøget blev Udenrigsministeriets eksport- og investeringspakke ’DK Means Business’ præsenteret.
Her kun godt en måned senere er der en konkret nyhed, der kan være med til at øge eksporten fra Esbjerg Havn og Danmark. Logistik-giganten CLdN åbner nu nye RoRo-ruter fra Esbjerg Havn direkte til Spanien, Portugal og Irland. Samtidig indsætter de større skibe på den eksisterende rute til Zeebrugge i Belgien.

CLdN er begejstret for, at de nye ruter fra Esbjerg nu bliver en realitet:


”Vi er meget glade for at have vores rute klar, som et hurtigt svar på markedsudsvingene netop nu. For os er den nye RoRo-forbindelse til Esbjerg en afgørende brik i det logistisk puslespil, så vi effektivt forbinder Sydeuropa med Nordeuropa,” siger en Emil Holmgren fra CLdN.

Esbjerg Havns direktør Dennis Jul Pedersen glæder sig over, at der blot en måned efter udenrigsministerens besøg kan offentliggøres nye ruter:
”Ruterne styrker Danmarks handelsvej til markederne i Sydeuropa. Det giver et rygstød til regeringens ambition om at øge dansk eksport.”

Meget grønnere transport

De nye ruter vil ikke bare øge eksporten fra Danmark og Esbjerg, men bliver også en løftestang for den grønne omstilling. For der skæres mindst 30 pct. af CO2-udledningen ved at transportere godset med RoRo- skibene i stedet for at fragte det med lastbil hele vejen til Den Iberiske Halvø. Det samme gør sig gældende på sejladserne mellem Esbjerg og Zeebrugge. Og det er ovenikøbet billigere.


”Logistikken og den modulære transport er en vigtig del af en grønnere transport, som Esbjerg Havn ønsker at bidrage til. Så også i dét lys, er de nye ruter en god nyhed,” siger havnedirektør Dennis Jul Pedersen.

For mere information: Dennis Jul Pedersen, havnedirektør, +45 2948 4029

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen