Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

ADP AS

ADP A/S og PFA indgår et joint-venture samarbejde om udviklingen af Danmarks Multimodale Transport- og Logistikcenter i Taulov ved Fredericia. I samarbejdet ligger en samlet estimeret investeringssum på 1,5 – 2,0 milliarder kroner over de næste 10 år, og dermed bliver næste store skridt i udviklingen af Fredericia og Taulov som Danmarks multimodale centrum nu taget.

ADP

ADP A/S, som ejer og driver havnene i Nyborg, Middelfart og Fredericia, har siden 2014 været i gang med udviklingen af Danmarks Multimodale Transport- og Logistikcenter i Taulov. Nu går Danmarks største pensionsselskab PFA ind som samarbejdspartner for at tilføje yderligere momentum til det store logistikprojekt.

”Vi har kun været i gang med projektet i tre år, og derfor er det ikke modnet endnu. For at få yderligere volumen og hastighed ind i det multimodale transport- og logistikcenter har vi igennem længere tid søgt en finansiel partner og medinvestor” siger Nils Skeby, CEO i ADP A/S.

Med indgåelsen af joint-venture samarbejdet skifter ADPs multimodale aktiviteter i Taulov navn til Taulov Dryport. Navnet ”Dryport” henviser til ”tørhavn”, hvor ADP overfører sin viden fra drift af traditionelle havne til udvikling af et transport- og logistikcenter i baglandsarealet til Fredericia Havn.

”Der kræves store investeringer i bygninger for at etablere Taulov Dryport, og vi er meget glade for, at PFA også kan se potentialet i et multimodalt transport- og logistikcenter. Vi har flere spændende kunder på vej, som ønsker at konsolidere deres forretning i nye kontor- og lagerdomiciler i Taulov, og disse projekter ser vi meget frem til at realisere i samarbejde med PFA”, siger Nils Skeby.

I PFA er ejendomsdirektør Michael Bruhn også meget tilfreds med indgåelsen af joint-venture aftalen, som understøtter PFA’s fokus på flere investeringer i logistikejendomme, som understøttes af megatrenden e-handel.

”Det her er den første investering af sin art for PFA, og den understøtter vores strategi med at komme tidligt ind i større projekter inden for fx ejendomme, så vi kan være med til at præge udviklingen i endnu højere grad. De internationale megatrends går mod multifunktionelle transportcentre placeret på centrale knudepunkter, og vi tror på, at den her investering vil være meget positiv for udviklingen i Fredericia og Trekantområdet og samtidig bidrage til nogle attraktive afkast til vores pensionskunder” siger Michael Bruhn.

Kobling af transportformer er vejen frem 
ADP har igennem de sidste par år udviklet på idéen om koblingen af transportformer i det trafikale knudepunkt i Taulov ved Fredericia. Omladningen af gods bliver et markant skridt på vejen mod fremtidens intelligente og multimodale – altså flerstrengede – transportløsninger, og her bliver Taulov Dryport og Fredericia Havn omdrejningspunktet.

”Ved at lade Taulov Dryport, som det multimodale transportcenter nu kaldes, operere sammen med vores erhvervshavn i Fredericia kan vi tilbyde den danske transport- og logistiksektor hele logistikkæden”, fortsætter Nils Skeby.

”Vores incitament til at indgå som investor og finansiel partner i udviklingen af Taulov Dryport er dels beliggenheden af projektet centralt i Region Syddanmark, men også helt klart ADPs strategi bag udviklingen af et multimodalt transport- og logistikcenter, hvor man over de kommende år opfører moderne kontor- og lagerdomiciler med direkte adgang til alle transportformer. Taulov er jo kendt for at være et europæisk transportknudepunkt, og derfor er der et stort potentiale i yderligere konsolidering af den danske transport- og logistiksektor i Taulov” siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA.

Investering i 500.000 m2 jord til trecifret millionbeløb 
Den første store investering i joint-venture samarbejdet mellem ADP A/S og PFA er en investering på et trecifret millionbeløb i ca. 500.000 m2 erhvervsareal i Taulov.

”Med købet af 500.000 m2 jord med direkte placering op ad jernbanen i Taulov lige ved siden af vores eksisterende 200.000 m2 areal betyder, at vi nu sammen med PFA kan realisere vores ambitiøse strategi om etableringen af Taulov Dryport med moderne lager- og logistikdomiciler til den danske transportsektor”, slutter Nils Skeby.

Fakta

  • Samarbejdsaftalen er underskrevet d. 2. oktober 2017, og pr. denne dag er der dannet et nyt joint-venture selskab mellem PFA og ADP A/S, hvor ADP med 51 % af aktierne får aktiemajoriteten. I joint-venture selskabet kommer de to parter til i fællesskab at udvikle Taulov Dryport.
  • ADP erhvervede tilbage i 2014 de første 200.000 m2 jord i Taulov og har siden da investeret et tocifret millionbeløb i opførelsen af det første lager- og logistikdomicil på 4.500 m2. Den første virksomhed flyttede ind i sommeren 2016.
  • ADP etablerer Taulov Dryport som et multimodalt transport- og logistikcenter i Taulov med en central beliggenhed tæt på havn, motorvej og jernbane. Gennem kobling af Fredericia Havn og Taulov Dryport bliver området omdrejningspunkt for udvikling af moderne lager- og logistikfaciliteter, der understøtter fremtidens intelligente og multimodale transportløsninger.

For mere information, kontakt adm. direktør i ADP A/S, Nils Skeby på 2466 3811 eller på ns@adp-as.dk

Se flere nyheder fra Danske Havne her

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen