Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

4e362d3f-0394-4681-8bb4-9d32f05c3ad0-main_image_email

På lørdag når færgen m/s Cracovia stævner ind mod havnen i Rønne, så er det årets første sejlads på sommerruten fra Polen. Og Bornholm er populær blandt de polske og tyske turister. Det bekræfter Piotr Redmerski, CEO for rederiet Polferries, der ikke udelukker at øge sejladsen fremover.

På lørdag stævner den polske færge m/s Cracovia ind mod Rønne Havn med lasten fuld af biler, busser, cykler og ikke mindst turister.

Samlet set kan Cracovia rumme 650 passagerer, men hvad er det for nogle turistsegmenter, denne sommerrute typisk tiltrækker? Det har Piotr Redmerski, der til daglig er CEO for Polish Baltic Shipping Co. (Polferries) nogle klare bud på.

Aktive turist-typer

Ifølge ham er der tale om 3 grupper af passagerer, som primært er polakker, men også en del tyskere.

Den første gruppe er folk som tager på en 1-dagstur, hvor de oplever Rønne. Det er oftest dem som allerede holder ferie på den polske nordkyst og ønsker et afbræk fra deres ophold der. Det er familier med børn, ældre, samt unge der er på feriekoloni.
Den anden gruppe er folk som holder en uges ferie på øen. Det er primært børnefamilier, vennepar, organiserede cykel- og motorcykelgrupper, samt folk med interesse for lystfiskeri. Disse kunder er i aldersgruppen mellem 20-65 år. Den sidste gruppe er folk som ønsker at tage på camping og opleve naturen.

Ifølge Piotr Redmerski så er Bornholm et yderst attraktivt rejsemål:

”Bornholm er meget tæt på Polen og har et anderledes og lidt varmere klima end resten af Danmark. Det er for vores kunders vedkommende unikt at opleve de brede strande på den sydlige del af øen og klipperne og den rå natur på den nordlige del. Det er ideelt rejsemål for både en kortere og en længere ferie – da afstandene er korte på øen,” udtaler han og meddeler, at Polferries overvejer at udvide sæsonen:

”Vi undersøger konstant markedet og kundernes efterspørgsel og vi vil ikke udelukke at øge sejladsen i fremtiden,” udtaler han.

Det vækker naturligvis glæde hos Destination Bornholm:

”Vi ser frem til igen at byde polske og tyske turister velkommen. Vi har længe talt for at udvide turistsæsonen, da der også er en masse spændende at foretage sig på Bornholm på andre tidspunkter af året. Derfor er jeg da glad for at høre, at Polferries overvejer at øge sejladsen,” udtaler Pernille Kofod Lydolph, Direktør for Destination Bornholm.

Også Rønne Havn A/S’ administrerende direktør, Thomas Bendtsen, tager vel imod udmeldingerne fra Polferries:

”Vi er glade for samarbejdet med Polferries og PolenGo, som er agenter for Polferries i Danmark. Jeg er yderst tilfreds med at Polferries ser et stort markedspotentiale og med deres overvejelser om at øge sejladsen til Bornholm. Skulle det ske, så står vi klar til at udføre de services, der er behov for,” lyder det fra Thomas Bendtsen.

Sommerruten Swinoujscie-Rønne er planlagt til at sejle til og med lørdag den 25. august 2018. Det er Polferries danske agent, PolenGO, som vil stå for booking- og billetsalg på det danske marked.

For yderligere oplysninger:

Vicki Johansen, Presseansvarlig hos Rønne Havn A/S. Mobil: 24 79 47 29.

 

FAKTA:

Sejlplan fra 30.06.18 t.o.m 25.08.18:

Swinoujscie – Rønne

10.00 – 15.00

Rønne  – Swinoujscie

18.00 – 23.30

Faciliteter på færgen:

Gæsterne på færgen kan benytte: restaurant, cafe, cafeteria, pub, flystole, børnehjørnet og butik.

Færgens udsmykning

Den farverige grafik på skibet skal forestille en hval. Den næsten 1000 m2 store graffiti er inspireret af en glasmosaik, skabt af den berømte polske kunstner Stanislaw Wyspianski (1869-1907), som boede og arbejdede i Krakow (Cracovia). Der blev brugt 275 liter maling i 8 farver til at skabe den.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen