Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

De tyve største havne i Danmark investerer 6,2 mia. kr. i udvidelser

De tyve største havne i Danmark investerer 6,2 mia. kr. i udvidelser. Det kan havnene gøre, fordi de er velkonsoliderede og forstår at drive forretning. Krisen har kradset. Opsvinget anes. Havnene skal være på forkant med udviklingen for at kunne drive forretning. At have areal til rådighed til at drive forretning kræver langsigtede investeringer i udvidelser. Sådanne udvidelser tager tid at realisere. I 2012 havde de tyve største havne en omsætning på 2,3 mia. kr. Men de er parate og kan investere frem mod udvidelser for godt 6,2 mia. kr.

 

Formand for Danske Havne, Uffe Steiner Jensen, uddyber: ”Vi viser med publikationen ”Her udvider havnene” tyve konkrete eksempler på havnenes udvidelsesplaner. Vi viser med konkrete eksempler, at investeringer i udvidelserne af havnene er nødvendige og efterspurgte. Etagerne mangler ikke på øverste del af lagerbygningerne, der fejer ikke tumbleweed ind over havnegaden. Nej, der er liv og aktivitet på havnene. Så meget, at havnene udvider deres arealer med godt 40 procent af deres nuværende størrelse – en samlet udvidelse inden 2015 på 1136 ha. Med udvidelserne viser havnene, at de tør gå i front. Havnene samler erhvervene i klynger. De investerer langsigtet, så Danmark har noget at leve af også i fremtiden.”

 

Publikationen viser, at havnenes planer skaber arbejdspladser i udvidelsesfasen. De skaber også plads og rum til vækst og arbejdspladser, når udvidelsesfasen er realiseret. ”Med ”Her udvider havnene” viser Danske Havne erhvervshavne som et solidt led i fødekæden, som hele Danmark kan leve af. Danske erhvervshavne ligger som perler langs den ”blå motorvej” og skaber arbejdspladser og vækst fra Skagen til Rønne og Esbjerg til Køge”, fortsætter Uffe Steiner Jensen.

 

Havnene påtager sig et ansvar ved at drive deres forretning og udvide til gavn for opland og havnerelateret virksomhed. Men politikerne og samfundet har også et ansvar. Hele infrastrukturen skal kobles sammen – transportnettet er både sø, bane og vej. Hvilken type infrastruktur, det kan betale sig at investere i og hvorfor, er netop et af de temaer, Danske Havne tager op på  Havnekonferencen ”Europas bedste havne” den 1.-3. april i Grenaa. Se programmet for havnekonferencen  her.

 

”Her udvider havnene” viser havnenes styrker som vækstmotor i hele landet – i dag og ikke mindst i morgen.

 

Vedhæftet er publikationen ”Her udvider havnene” med de tyve havnes konkrete udvidelsesplaner, individuelle fakta bokse og grafik.

  • Region Nordjylland: Skagen Havn, Frederikshavn Havn A/S, Aalborg Havn A/S, Hanstholm Havn, Hirtshals Havn
  • Region Midtjylland: Aarhus Havn, Grenaa Havn A/S, Randers Havn, Thyborøn Havn
  • Region Syddanmark: Aabenraa Havn, Esbjerg Havn, Fredericia Havn A/S, Kolding Havn, Nyborg Havn A/S, Odense Havn, Vejle Havn
  • Region Hovedstaden og Bornholm: Rønne Havn A/S, CMP A/B
  • Region Sjælland: Kalundborg Havn, Køge Havn

 

For yderligere kommentarer kontakt formand Uffe Steiner Jensen på 40 28 09 70. For information kontakt sekretariatschef Tom Elmer Christensen på 21 20 88 89.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen