Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Pressemeddelelse fra Danske Havne – godsomsætningen på havnene er steget med fem procent

Godsomsætningstal 2014.jpg

Kilde. Danmarks Statistik

En 5 procent stigning i godsomsætningen fra 2013 til 2014. Det viser Danmarks Statistiks just offentliggjorte godsomsætningstal for hele havnesektoren.

”En fremgang på 5 procent i godsomsætningen på de danske havne på et år er bestemt tilfredsstillende. Ser vi på trenden over de sidste fem år, er godsomsætningen også steget med 6 procent fra 87 mio. ton i 2010 til 92 mio. ton i 2015. Havnene er gode indikatorer for, hvordan det går i det danske samfund. Specielt er det værd at bemærke, at skiftet i energisektoren kan ses direkte på gods over kaj. Således er mængden af kul faldet markant,” udtaler Gitte Lillelund Bech, direktør i Danske Havne

Generelt set kan stigningen i godsomsætningen spores i langt de fleste godstyper – også flere af godstyperne med højere værdi – bl.a. gods i container ser en fremgang på 5 procent. Størst fremgang ses dog i mineralske olieprodukter med en stigning på 46 procent og i råolie på 12 procent i den nationale godsomsætning. Mindre værditunge godstyper som kul falder rent faktisk med 22 procent fra 2013 til 2014.

Der er også en svag fremgang at spore i passagertallene. Tallene fra 2013 til 2014 viser en stigning i passagertallet på de internationale ruter på 1 procent, hvor der på de nationale færgeruter kan noteres et uændret antal af passagerer på 9,5 mio.

For mere information. Kontakt direktør Gitte Lillelund Bech, Danske Havne, på mobil 20 42 30 61.

Se statistik fra Danmarks Statistik – SKIB421: Godsomsætning på danske havne efter havn og enhed – se link:

1. kvartalstal for større havne for 2015 offentliggøres af Danmarks Statistik kl. 9 den 19. juni 2015.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen