Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Fisketrawler i Thyborøn Havn.
Fisketrawler i Thyborøn Havn.

Vinderen af fotokonkurrencen er Jens Nørgaard Larsen, der har taget et billede af aktiviteterne på Thyborøn Havn.

Billedet fra Thyborøn Havn var ét af rigtig mange fotos, der var med i konkurrencen om at vinde til Danske Havnes Fotokonkurrence i anledning af 100 års jubilæet.

Til Danske Havnes Havnekonference 2018 blev der kåret en 1., 2. og 3. plads. Alle præmievinderne blev afsløret på Danske Havnes Havnekonference 2018 den 10. april 2018, hvor Transportminister, Ole Birk Olesen, overrakte præmierne til de tre stolte vindere.

Vinderen af 1. pladsen i Danske Havnes fotokonkurrence vandt med følgende begrundelse fra dommerpanelet:

”Dygtigt komponeret og flot indfangelse af en hverdagssituation, der både forener billedet med dynamik og appellerer til iagttagerens nysgerrighed. Hvad var dagens fangst? Hvad taler de om? Kontrasten mellem de hvide fiskekasser og fiskernes gule beklædning suger opmærksomheden til sig og kobler automatisk beskuerens tankerækker i retning af det fiskerierhverv, de fleste af os traditionelt forbinder med havneaktiviteter. Dette billede er valgt som det bedste, da det opfylder alle konkurrencens kriterier. Billedet har i høj grad havnens funktion i centrum, ligesom det har fokus på de mennesker, som er vigtige for havnens virke.”

 

De øvrige vindere blev udpeget med følgende begrundelser.
2. pladsen som går til ADP – Fredericia Havn, hvor Jesper Blæsild har taget billedet, er valgt med følgende begrundelse:

”Meget smukt fotografi – nærmest malerisk. Fyldt med stemning. Man kan næsten dufte kornet og mærke varmen fra solen, der skinner igennem vinduerne og rammer den arbejdende maskine, som ensomt holder styr på kornet. God komposition, fint styr på teknikken. God vinkel at vise, hvad der sker bag facaden på havnen.”


3. pladsen går til Aarhus Havn, hvor havneassistent Søren Corndrup har taget et billede, og er valgt med følgende begrundelse fra dommerne:

”Et traditionelt action-billede, der appellerer til det indre legebarn med skumsprøjt for boven. Der er fart over feltet. Som beskuer kan mærke vinden i håret, dufte havet og få morgensolen i øjnene, mens man sammen med lodsen udfører sit arbejde. Godt arbejde.”

 

 

Vinderne blev udpeget af et dommerpanel, bestående af:

  1. Fotograf Asger Ladefoged, Berlingske Tidende, Årets pressefotograf 2017
  2. Transportpolitisk ordfører Kristian Phil Lorentzen (V)
  3. Bestyrelsesformand i Aarhus Havn og borgmester, Jacob Bundsgaard (S)
  4. Direktør i BG Stone, Hans Christian Andersen
  5. Kommunikationsrådgiver, Sofie Gravers Jacobsen, Danske Havne

 

Danske Havne takker mange gange for alle de gode bidrag til fotokonkurrencen. Som en del af fotokonkurrencen er 21 af de bedste fotos blevet  valgt til en vandreudstilling, som skal turnere rundt på de danske havne.

Kontakt endeligt Danske Havne, hvis I gerne vil have vandreudstilingen forbi jeres havnekontorer, biblioteker eller andet.

Se billederne i stor opløsning her:

Førstepladsen

Andenpladsen

Tredjepladsen

Se mere om Danske Havnes Havnekonference 2018 her: https://www.danskehavne.dk/om-havnekonferencen-2018/

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen