Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Køge Havn 2016

_MG_5408_Thomas-Elm-Kampmann

2016 blev i dobbelt forstand et rekordår for Køge Havn. Der blev nemlig ikke blot sat rekord med en omsætning på 2,4 mio. tons gods, men også med et bundlinje resultat på 11.937 mio. Det er en stigning på hele 30% i forhold til havnens hidtil bedste resultat i 2015.

Og Bestyrelsesformand René Jespersen, glæder sig naturligvis over at kunne fremlægge det meget tilfredsstillende resultat:

”Årsregnskabet for 2016 viser på alle måder, at Køge Havn er en bundsolid forretning med mange ben at stå på,” siger han og fortsætter. ”Specielt de mange baneprojekter på Sjælland har betydet en rekordhåndtering af skærver i regnskabsåret”.

Forventninger til fremtiden
I Køge Havn fejler tiltroen til fremtiden ikke noget; forventningen er en vækst på 30-35% frem til 2022. Derfor investeres der i disse år 1 mia. kr. i udvidelse af havnen. Bl.a. øges vanddybden fra 7 til 9,5 meter, og der tilføres 2.300 nye kajmeter – et kvantespring, der vil give kapacitet til en fordobling af godsomsætningen fra den blå motorvej.

Thomas Elm Kampmann, der er direktør for Køge Havn og Skandinavisk Transport Center ser frem til at Køge Havn i 2017 kan begynde at tage nye kajafsnit i brug, og siger i denne forbindelse:

”Køge Havn har længe være ekstremt presset på plads og har måtte udskyde håndteringen af nye kunder og produkter – Nu ser det endelig ud til at vi kan begynde at udvikle nye forretningsområder”.

For yderligere oplysninger kontakt direktør Thomas Elm Kampmann,
på tlf. 2813 8323 eller bestyrelsesformand René Jespersen, på tlf. 2126 2010.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen