Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Aarhus Havn

costa_favolosa

Aarhus er blevet en attraktiv by, og krydstogt som ferieform er nok mere populært end nogensinde før. De kendsgerninger vil da også afspejle sig i den krydstogtsæson, som Aarhus Havn om ganske kort tid tager hul på. Rekordmange mennesker vil gå i land og indtage luften samt andre gode oplevelser i den europæiske kulturhovedstad.

Det tyske krydstogtskib MS AIDAcare, der har plads til 1186 passagerer, indleder sæsonen allerede den 8. april, hvor det lægger til kaj i løbet af dagen. Derefter følger ikke mindre end 34 yderligere anløb, som afsluttes med et besøg af det hollandske/amerikanske krydstogtskib MS Koningsdam med plads til 2650 passagerer. Det anløber 15. september.

De i alt 35 skibe, der således kommer til Aarhus Havn i 2017, vil ca. medbringe 90.000 passagerer, hvilket er en fremgang på over 15 pct. i forhold til i 2016 – og i øvrigt det største antal krydstogtspassagerer, der nogensinde er modtaget udenfor København.

Aarhus Havns kundechef Nicolai Krøyer peger på, at det ikke alene vil betyde noget for Aarhus i 2017, men højst sandsynligt også vil række nogle år ud i fremtiden.

”Andre byer, der har haft status af europæisk kulturhovedstad, har i de efterfølgende år oplevet en markant stigning i turismen. Derfor forventer vi også, at kulturbysåret vil have en positiv indvirkning på antallet af krydstogtspassagerer og -anløb i både 2018 og 2019 – og måske endda i længere tid frem,” siger Nicolai Krøyer.

Han kan allerede nu oplyse, at det ser rigtig lovende ud for 2018 både ift. antal passagerer og antal anløb.

De 90.000 krydstogtsgæster, der kommer til Aarhus i 2017, vurderes at have en samfundsøkonomisk effekt på ca. 140 mio. kroner og bidrage med ca. 200 job til beskæftigelsen.

For mere information, kontakt havnen her

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen