Danmark skal omstille den tunge transport til grøn energi! 

De danske havne er det ideelle sted at kickstarte den grønne omstilling af godstransporten - blandt andet med Power-to-X teknologi. Læs vores to rapporter, "Grønne Erhvervshavne 2020" og "En grøn havnestrategi for Power-to-X" her!

Adm. direktør i Rønne Havn Thomas Bendtsen er tilfreds med dommen, der giver medhold til Rønne Havn
Adm. direktør i Rønne Havn Thomas Bendtsen er tilfreds med dommen, der giver medhold til Rønne Havn

Danmark skal nu have verdens to første energiøer på i alt 5 GW, og der skal investeres i CO2-fangst og power-to-X.

Den ene energi-ø bliver Bornholm.

“Nu bliver Øst-Danmark prioriteret når det handler om etablering af havvindmølleparker og energiø samt udbredelsen af power-to-x løsninger. Det er godt at se, at ambitionen om at Danmark skal ‘bevare den grønne førertrøje’ også kommer til at påvirke såvel vækst som beskæftigelse i Østersøregionen, så vi får hele Danmark med i projektet,” udtaler Thomas Bendtsen, adm. dir. for Rønne Havn A/S og fortsætter:

“Vi har investeret i et havnebyggeri, som stod færdig i oktober 2019 og som har en infrastruktur der er i stand til at håndtere særdeles tunge projektlaster, som fx vindmølledele indenfor offshore wind-industrien mm. Vi skal snart agere monterings- og udskibningshavn når Kriegers Flak på 600 MW skal etableres. Næste projekt bliver Arcadis Ost 1 ved Rügen – hvor vi også skal ligge infrastruktur til montering og udskibning af møller,” udtaler Thomas Bendtsen.

Der er ifølge Thomas Bendtsen ingen tvivl om, at den nye Klimaaftale rummer store muligheder for Rønne Havn A/S, virksomheder i Østersøregionen og de lokale virksomheder på Bornholm:

“En op til 3 gigawatt havvindmøllepark på Rønne banke, Energi-ø og power-to-x-løsninger vil skabe en masse grønne jobs i hele værdikæden. For de virksomheder, som er professionelt drevet, omstillingsparate og i stand til at byde ind på de muligheder der opstår, vil der være nogle gode muligheder for at vækste.”

Det er regeringen og Venstre, DF, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Konservative, Liberal Alliance og Alternativet der står bag aftalen.

For yderligere information – kontakt:
Vicki Johansen, Presseansvarlig: 24 79 47 29 eller vicki.johansen@roennehavn.dk

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen