Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Greena PRM

Den nystiftede forening Sammen om Sydhavnen vil skabe et attraktivt og levende miljø på Grenaa Sydhavn. Lørdag den 22. maj 2021 kl. 13-16 slår foreningen portene op til Åben Silo, hvor du kan høre om tankerne og planerne – og ikke mindst om hvordan du kan være med.

Sydhavnen i Grenaa skal være et aktivt og udviklende miljø omkring erhverv, kultur og events. Vi kalder det ’Liv på Sydhavnen’. Projektet blev for alvor kickstartet sidste år med en bred palette af arrangementer som kunst-events, genbrugsbyggemarked og ”Kajkants Hygge” med historiske træskibe fra hele landet.

”Da vi præsenterede de første arrangementer i 2020, blev det hurtigt tydeligt for os, at der var en stor opbakning fra lokalbefolkningen. Mange synes at det er fedt at deltage i arrangementerne, men det har vist sig som noget meget positivt, at mange også har lyst til at bidrage. Det at mødes og udvikle i fællesskab skaber værdi som ringe i vandet. Nogle er sprængfyldte med gode idéer, og andre ser det fantastiske i fællesskabet. Det er nu nogle af disse gode kræfter, der har sat sig sammen og skabt frivilligforeningen ’Sammen om Sydhavnen”, fortæller projektleder hos Liv på Sydhavnen, Tina Kruse. 

Vil styrke Sydhavnens unikke kultur 

For bestyrelsesmedlem Nina Barrett er det vigtigt at pointere, at foreningen ikke er kommet for at lave Sydhavnen om. Målet er at styrke og understøtte den kultur, der allerede lever på havnen:

”Mange i Grenaa har et tæt bånd til havnen. For mange er det en tradition at køre en tur på havnen for at se, hvad der sker og bare opleve miljøet. Vi i foreningen vil gøre det endnu federe at komme herned. Det kunne være igennem kunstudstillinger, små koncerter eller som vi allerede har gjort ved at gøre kajkanten hyggeligere med pallemøbler, hvor du kan slå dig ned med en kop kaffe”.

Kom til ”Åben Silo” den 22. maj

Foreningen holder til i den forhenværende kornsilo på Sydhavnen, i daglig tale SILOEN.

Lørdag d. 22. maj 2021 slår foreningen portene op fra kl. 13 – 16. Kom og få en snak og bliv inspireret til hvordan du kan være med og støtte op om projektet.

”Det eneste det kræver af dig er, at du brænder for at skabe liv på Sydhavnen. Nogle af os tilbyder frivillig assistance og vi har mange forskellige opgaver, lige fra at brygge kaffe, holde vagt til events, planlægge, koordinere og kommunikere,” fortæller Nina og fortsætter:

”I foreningen er vi en mangfoldig skare, og det er lige præcis derfor, at vi har det så sjovt sammen. Vi er et fællesskab med god energi, og det ønsker vi, at flere skal blive en del af”.

Det kan du også opleve
Samme dag får du mulighed for atse det gode skib Svartlöga. Fra kajkanten kan du se skibets udstilling af kunstneren Jonas Kjeldgaard Sørensen. Derudover sælger Mariendal Mosteri lækkerier fra deres mobile bod og iscyklen kommer også forbi. Op til weekenden kan du følge med på Facebook og Instagram Liv på Sydhavnen.


Åben Silo

Tid: lørdag den 22. maj kl. 13 – 16
Sted: Siloen, ved Silovej, 8500 Grenaa.

Medlemskab
Pris:
150,- kroner pr. år
Betaling: På MobilePay 960075. Angiv din mailadresse i meddelelsesfeltet.

Bestyrelsen består af disse finurlige personligheder

  • Nina Barrett, Finsk pottesvinger
  • Else Brask, Havfrue
  • Mette Hedegaard Sørensen, StandUpper
  • Svend Nielsen, Vinterbader og katteelsker
  • Thomas Stenum Lind, vinylvender og katteallergiker
  • Lone Cecilie Platz, Kreativ fossilnørd

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen