Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Skagen Havn luftfoto 1

Med nyt LNG projekt er Skagen Havn ny partner og leder i DUAL Ports LNG

lng
I dette billede af Skagen Havn ses de nye havnearealer tydeligt. Det er her Skagen Havn skal placere sin nye LNG terminal.

Organisationen bag DUAL Ports har annonceret, at Skagen Havn netop er blevet accepteret som en ny partner i DUAL Ports projektet. Skagen Havn vil blive den ledende partner bag et nyt LNG projekt, som skal undersøge mulighederne for at installere et LNG-bunkersystem ved Skagen Havn.

”Skagen Havn er begejstrede over at blive en del af DUAL Ports programmet. Vi ser frem til at undersøge, hvordan vi kan bidrage til at reducere CO2 aftrykket og analysere fremtidens muligheder for at udvikle LNG mulighederne i havnen” siger havnedirektør i Skagen Havn, Willy B. Hansen.

Skagen Havn er den nordligste havn i Danmark, og det er den største landingshavn for pelagiske fisk i Europa. Fiskeriet har i mange generationer været den største industri i området. Havnen har også en stærkt maritim klynge, der udfører nybygninger af skibe og laver service onshore og offshore. Placeringen på toppen af Danmark gør også Skagen Havn til en ideel destination for krydstogter.

Skagen Havn har ambitiøse vækstplaner for fremtiden, og de seneste 10 år har Skagen Havn foretaget udvidelser, der har givet større havne- og kajarealer. Det er gjort i tre etaper, den sidste er stadig i gang. Med den tredje etape undersøges muligheden for at installere et LNG-bunkersystem ved det nye kajareal.

Formålet med DUAL Ports er at reducere CO2 udledningen blandt entreprenante havne. Samtidig skal projekterne forbedre bæredygtigheden i havnene og understøtte ansvarlig vækst og innovation.

Læs mere om Skagen Havn i DUAL Ports her

For mere information kontakt havnedirektør i Skagen Havn Willy B. Hansen på wbh@skagenhavn.dk eller Danske Havnes miljøkonsulent, Kasper Ullum, på 4244 9161 eller på ku@danskehavne.dk.

Læs flere nyheder fra Danske Havne her

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen