Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Regeringen logo kløver
Regeringen samlet i havnebyen Esbjerg. Ét af de steder som statsminister Lars Løkke Rasmussen fremhæver i sin illustration om fremgangen i Danmark

”Det går godt i Danmark.” Sådan siger statsminister Lars Løkke Rasmussen i sin åbningstale efter at have besøg Esbjerg og Hanstholm Havn: ”Flere har et arbejde. Og det glæder mig særligt, at optimismen har slået rod over hele landet. Det oplevede jeg sidste måned i Esbjerg. Som er hovedsæde for Danmarks off-shore industri. Det var mit klare indtryk fra Thisted. Hvor Hanstholm Havn netop har fejret 50 årsjubilæum – i dag er den en af Nordeuropas førende fiskerihavne.”

”Det er rigtigt set, at optimismen er i havnene. Siden 2014 har værditilvæksten i havnene været større, end for det er tilfældet for resten af Danmark. Faktisk oplever havnene oplever en vækst, der er på dobbelt styrke end den øvrige danske samfundsøkonomi. Det skyldes, at havnene er enormt entreprenante, som eksempelvis Esbjerg Havn der omstiller sig fra fiskerihavn til Europas energicentrum. Det glæder mig at statsministeren lægger mærke til havnenes udvikling,” siger, direktør i Danske Havne, Bjørn B. Christiansen.

I regeringens lovprogram, som blev offentliggjort i forbindelse med statsministerens åbningstale, er der en række initiativer til lovændringer, der har relevans for havne, herunder ændringer af planloven, lov om miljøbeskyttelse, fiskeriloven og søloven.

For mere information, kontakt direktør i Danske Havne, Bjørn B. Christiansen på 2537 0364 eller på bbc@danskehavne.dk

Se flere nyheder fra Danske Havne her

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen