Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Taulov-Dry-Port-pressebillede-scaled

Taulov er et af Danmarks vigtigste knudepunkter for transport og logistik, og efterspørgslen efter erhvervsjord i området har de senere år været stigende. Taulov Dry Port har indtil nu rådet over 700.000 m² areal med en unik beliggenhed tæt på motorvejen og jernbanen. Joint-venture selskabet med PFA og ADP, som står bag Taulov Dry Port, udvider nu porteføljen af byggemodnet jord med to arealer på samlet 187.325 m² med placering lige ud til motorvej E45.

Positive konjunkturer og generelt stigende fremgang i transportsektoren og i mængden af transporteret gods øger efterspørgslen efter lagerkapacitet i centrale knudepunkter. Effekten af dette har man også mærket i Taulov Dry Port, som lige nu har rekordhøj efterspørgsel efter lager- og logistikenheder.

Udbuddet af erhvervsgrunde til logistikanvendelse er derudover begrænset i Taulov-området, og derfor er der begrænsede muligheder for virksomheder, som ønsker at flytte til området og opføre lager- og logistikenheder med adgang til motorvejen.

”Vi har gennem længere tid mærket en stigende efterspørgsel fra både danske og internationale kunder efter veldisponerede lager- og logistikfaciliteter med central beliggenhed. Det er tydeligt, at der mangler kapacitet i området. Taulov Dry Port råder nu over knap 900.000 m² byggemodnet jord, og vi tilbyder opførelse af projektejendomme eller leje af færdigbyggede lagerenheder med en helt særlig fleksibilitet, som sjældent tilbydes inden for lager- og logistikejendomme,” siger Rune D. Rasmussen, CEO i ADP A/S.

Central beliggenhed ud til motorvej E45
De 187.325 m² byggemodnet jord er fordelt på to mindre arealer på hhv. ca. 61.000 m² og 126.000 m². Det ene areal har front direkte til motorvej E45, og det andet ligger parallelt med Tibnor-bygningen i Prinsessens Kvarter.

De to arealer kan bebygges med op til 24 meter i højden, og derfor er arealerne særdeles attraktive for Taulov Dry Port, som mærker en efterspørgsel efter større logistikenheder med stor loftshøjde og direkte placering ud til motorvejen.

”Med købet af arealerne står vi med et meget attraktivt stykke erhvervsjord med en førsteklasses placering. Vi forventer os stor interesse for arealerne, som vi ser frem til at projektudvikle som en del af Taulov Dry Port,” siger Jesper Gemmer, Projektdirektør i Taulov Dry Port A/S.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen