Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Dansekompagniet Ingrid Kristensen & Co. har i juli og august med succes besøgt 10 havne. Du kan stadig nå at se forestillingen ”Tommelise” i Aalborg og Aarhus. Går du glip af det i år, eller har I mod på at få det til jeres havn næste år, er kompagniet ved at forberede en Danmarks Turne i 2016. Få et indtryk af det hele ved at se billeder og lille film fra Assens og Svendborg i artiklen.

En meget fri fortolkning af Peter Sommers 8.660 sang kan også handle om mere utraditionelle arrangementer i havnebassinet. For Aarhus har det, og Assens har det, måske din havn, København har det, Hundested har det. Ingrid Kristensens Dansekompagni besøger med danseforestillingen Tommelise, der foregår på vandet, 10 havne denne sommer. Nogle af forestillingerne er planlagt i forbindelse med byens øvrige kulturelle aktiviteter, hvor havnen er blevet inddraget, mens andre er enkeltstående events.

Forestillingen foregår på en flydende platform i havnebassinet. Lyd, lys, kostumer, vind og vejr og gerne et tiltagende tusmørke bidrager til en særlig stemning i sommeraftenen. Vandmænd i Svendborg og flagermus i Roskilde giver endnu en effekt, som ikke kan planlægges, men kan bidrage til billedet af, at det er en levende forestilling, der netop foregår under åben himmel. Forestillingen bliver tilpasset den enkelte havn, så havnens kulisser er en del af forestillingen. Folk møder bare op og ser forestillingen fra kajkanten, så der er ikke særlige krav til indretning på den vis. Det hele varer ca. 30 minutter.

Tommelise bygger på H.C. Andersen eventyret af samme navn og er udviklet i tæt samarbejde mellem Ingrid Kristensen og H. C. Andersen forsker ved Syddansk Universitet, Johs Nørregaard Frandsen. Projektet har fået støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formål.

Turnéoversigt

  • Assens Havn onsdag d. 22. juli kl. 21.30
  • Svendborg Havn fredag d. 24. juli kl. 21.30
  • Hundested Havn fredag d. 14. august kl. 21.30
  • Vejle Havn søndag d. 16. august kl. 15.30
  • Roskilde Havn onsdag d. 19. august kl. 21.30
  • København torsdag d. 20. august kl. 21.30
  • Fredericia Havn lørdag d. 22. august kl. 21.30
  • Køge Havn tirsdag d. 25. august kl. 18.00
  • Aalborg Havn fredag d. 28. august kl. 21.30
  • Aarhus lørdag d. 29. august kl. 21.30

Ingrid Kristensen tager meget gerne på Danmarksturne med forestillingen, der er skabt til opførelse i havnebassiner, igen i 2016. Er du interesseret i at høre mere så kontakt Ingrid Kristensen – Danske Havne formidler også gerne kontakten.

For mere information. Kontakt Nete Herskind, Danske Havne. Og læs flere nyheder fra Danske Havne her.

Tommelise.jpg  Tommeliseassens1.jpg
Tommeliseassens2.jpg  Tommeliseassens10.jpg

Se præsentationsvideo (30 sek.) her.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen