Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

En række danske havne danner i juli og august rammen om danseforestillingen ”Tommelise” – et vandeventyr. Der bliver fri adgang for alle, og publikum får mulighed for at opleve havnen med helt nye øjne. Forestillingen besøger 10 danske havne – nok også en nær dig.

Deltagere i Danske Havnes Havnekonference i foråret 2014 fik en forsmag på Dansekompagniet Ingrid Kristensen & Co’s dans. Forestillingen ”Tommelise” opføres nu i fuld skala, hvor havnen danner scene for en kunstoplevelse ud over det sædvanlige, når dans, lys og lyd forenes i den danske sommernat.

Ingrid Kristensen & Co. tager fra den 22. juli 2015 på Danmarksturné med forestillingen ”Tommelise” til 10 danske havne. Forestillingen spilles fra en platform på vandet og indtager havne- og vandmiljøet som scenisk ramme. De rå havnemiljøer blandes med dansens flygtige og eventyrlige udtryk og giver publikum mulighed for at opleve havnen med nye øjne. De gængse tanker om scenekunst gentænkes og udfordres. Det er første gang, at man i Danmark gennemfører en så omfattende danseturné på vandet.

Danske havne er erhvervshavne, der ligger midt i byen og samtidig er en del af kulturarven. Dan-ske Havne hilser initiativet velkomment og ser frem til i fuld skala at se, hvad der sker, når havn og vand bliver scene for en kunstoplevelse ud over det sædvanlige. Det er flot og modigt af Ingrid Kristensen & Co at binde an med denne utraditionelle ramme for en forestilling.

Det ambitiøse projekt er muliggjort med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møl-lers Fond til almene Formaal. Selve forestillingen er udviklet i tæt samarbejde med H. C. Andersen forsker ved Syddansk Universitet, Johs Nørregaard Frandsen.

Turnéoversigt

  • Assens Havn onsdag d. 22. juli kl. 21.30
  • Svendborg Havn fredag d. 24. juli kl. 21.30
  • Hundested Havn fredag d. 14. august kl. 21.30
  • Vejle Havn søndag d. 16. august kl. 15.30
  • Roskilde Havn onsdag d. 19. august kl. 21.30
  • København ved Islandsbrygge Kulturhus torsdag d. 20. august kl. 21.30
  • Fredericia Havn lørdag d. 22. august kl. 21.30
  • Køge Havn tirsdag d. 25. august kl. 18.00
  • Aalborg Havn fredag 28. august kl. 21.30
  • Aarhus å lørdag 29. august kl. 21.30

Se mere om Dansekompagniet Ingrid Kristensen & Co. her.

For mere information. Kontakt Nete Herskind, Danske Havne. Og læs flere nyheder fra Danske Havne her.

 

Dans på vand.jpg
Kilde: Ingrid Kristensen

 

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen