Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Heunicke ser havne som del af Vækstdanmark

Transportminister Magnus Heunicke deler Danske Havnes vision om, at de danske havne skal være de bedste i Europa. Ministeren indledte anden dag af Havnekonference 2014, hvor over 200 beslutningstagere fra havnesektoren fik klar tale fra talerstolen.

Med al tydelighed slog Magnus Heunicke fast, at havnene har fået en transportminister med solid erfaring og ikke mindst interesse i havne, infrastruktur og transportpolitik. Tre budskaber var centrale i ministerens tale:

For det første har havne en vifte af styrker. Det er vigtigt, at havnene finder frem til sine styrker, så ikke alle går ind ad samme dør.

For det andet er de danske havne erhvervshavne og derfor vækstmotorer for job og beskæftigelse. Albuerum og et solidt teamwork med kommune er sammen med en dynamisk havnelov nødvendigt for at udvikle Europas bedste havne.

For det tredje har havne en rolle som centralt bindeled i transportkæden. Havne skal derfor blive ved med at udvikle sig som et energieffektivt alternativ i transportkæden. Fx er investering i anlæg til flydende naturgas eller kajstrøm med til at bane vej for en mere fossilfri godstransport.

Danske Havne er meget tilfreds med, at ministeren er åben for ændringer, når havneloven skal evalueres i 2015. Det åbner for en mere smidig lov, der bl.a. ligestiller havnes lånemuligheder og mulighed for at yde havnedrift på tværs af kommunegrænser.

Transportministeren kan også hjælpe havnene i sit europæiske arbejde. EU skal hjælpe havne med fair konkurrence og åbne markeder. Der er brug for lige vilkår og lige muligheder.

Danske Havne ser frem til samarbejdet med transportministeren og embedsværket om bedre udviklingsvilkår for de danske erhvervshavne.

For opfølgende spørgsmål kontakt venligst sekretariatschef Tom Elmer Christensen på mobil 2120 8889

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen