Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

admin-ajax (33)

Esbjerg Havn opruster og køber en LHM 800 mobil Liebherr-kran. Den nye kran er verdens største mobile havnekran og kan løfte over 300 tons. På verdensplan findes der kun 12 af dens slags.
Antallet af opgaver for Esbjergs Havns kraner stiger og på bare fire år er antallet af opgaver vokset med 66 procent. Derfor udvider havnen nu krankapaciteten med verdens største mobile havnekran, Liebherr LHM 800, som vejer knap 800 tons, er 48 meter høj og har en bomlængde på 66 meter.

”Vi oplever en vækst i stort gods, og det stiller nye krav til krankapaciteten,” forklarer Dennis Jul Pedersen, havnedirektør på Esbjerg Havn.

Esbjerg Havn råder i forvejen over Skandinaviens største samling af Liebherr-kraner, som altså nu bliver yderligere udbygget.

Åbner for nye muligheder
Det er særligt udviklingen inden for offshore-industrien, som kalder på den nye kran, blandt andet fordi komponenterne til havvindmøllerne i Nordsøen bliver større og større. Også andre industrier på havnen kan imidlertid få glæde af kranen, fx til håndtering af tungt maskin- og produktionsudstyr.

”Kranen giver os en helt anden fleksibilitet i forhold til, hvilket gods vi kan håndtere. Foruden enkeltløft på over 300 tons, bliver vi med den nye kran også i stand til at udføre tandem-løft, hvor to af vores største kraner sammen løfter helt op til 448 tons,” siger Dennis Jul Pedersen.

Esbjerg Havn har en godsomsætning på 4,5 mio. tons om året, 6000 skibsanløb og 6 faste godsruter til 25 destinationer.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen