Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

CS electric bygger verdens første landstrømsanlæg på grøn brint til Esbjerg Havn. Tegning: CS electric
CS electric bygger verdens første landstrømsanlæg på grøn brint til Esbjerg Havn. Tegning: CS electric

Esbjerg Havn og den lokale virksomhed CS electric etablerer allerede i efteråret verdens første landstrømsanlæg på brint

”Vi rykker virkelig i den grønne førertrøje i Danmark for tiden, og jeg er superglad for, at vore danske havne spiller så central en rolle.

I går var det nyheden om Hanstholm Havn, der allerede næste år etablerer sig som Europas første CO2-neutrale fiskerihavn, i dag er det Esbjerg Havn, der senere i år installerer verdens første grønne landstrømsanlæg på brint. Det er imponerende og er grøn omstilling in action!”, siger direktør Tine Kirk, brancheorganisationen Danske Havne.

Anledningen er, at Esbjerg Havn har indgået aftale med den lokale teknologivirksomhed CS electric A/S, der skal levere verdens første landstrømsanlæg, som med overskudsenergi fra vindmøller skal konvertere den grønne strøm til brint, der omdannes til elektrisk energi, som skibene i havnen kan modtage og anvende i stedet for diesel. Det sker igennem den såkaldte Power-to-X-teknologi og en elektro-kemisk proces, som CS electric skal udvikle og teste, og som forventes installeret i havnen i efteråret i år.

Det er anden dag i træk med en grøn, dansk nyhed, der har en havn som omdrejningspunkt. I går mandag 3. januar var det nyheden om Hanstholm Havn, der bliver Europas første CO2-neutrale fiskerihavn.

De danske havne i hele Danmark rykker målrettet og bredt på grøn omstilling. I foråret i fjor udgav Danske Havne den første årsrapport om indsatsen, ”Grønne Erhvervshavne 2020”. den næste rapport udkommer til april i år.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen