Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

https://www.danskehavne.dk/wp-content/uploads/2021/06/cropped-Originalt-logo-300-dpi-png.png

Danske Havne, der er erhvervshavnenes brancheorganisation, søger en vicedirektør med transportpolitisk interesse og baggrund fra Centraladministrationen.

De danske erhvervshavne er i fremdrift. Effektiv drift, grøn omstilling og konstant forretningsudvikling er i fokus. Vores vicedirektør har fået nyt job, og vi søger nu hendes afløser, så Danske Havne også fremover kan stå som en fagligt analytisk skarpt funderet interesseorganisation.

Vi søger en analytisk funderet profil med et godt politisk netværk, som skal indgå i vores lille men ambitiøse team på 5 medarbejdere og et par studenter. Danske Havne er en del af Det Blå Danmark og samarbejder bredt med brancheorganisationer, ministerier, styrelser og det politiske Danmark – både lokalt og nationalt.

Vi søger en person, der er initiativrig og får ting til at ske. Du skal have fokus på at levere analytisk funderet lobbyarbejde, som udarbejdes i tæt dialog med vores medlemmer. Du driver interne projektgrupper og formidler medlemmernes ønsker videre til det politiske niveau. Du udarbejder selv analyser, planlægger møder og har dialog med dine stakeholders. Da vi er en lille organisation, deltager du i kontorets dagligdag på linje med resten af teamet, og du bidrager til løsning af alle opgaver i Danske Havne. Arbejdsgangen i organisationen foregår i et højt tempo men med en afslappet og behagelig omgangstone, som giver et effektivt og godt arbejdsmiljø. Vi søger en kandidat, der kan bidrage til at lede samarbejdet i teamet, men som samtidig trives med selvstændige opgaver i form af analyser og rapporter.

Dine opgaver

 • Ansvarlig for Danske Havnes internationale opgaver, så en vis rejseaktivitet må påregnes
 • Drift af en række interne politik– og lobbydefinerende arbejdsgrupper
 • Ansvarlig for Danske Havnes arbejde med klima og bæredygtighed, herunder arbejdet med FN’s verdensmål og rapportering på vores arbejde med bæredygtighed
 • Stedfortrædende leder i sekretariatet samt til eksterne møder og arrangementer.

Om dig
Generelt forventes følgende kompetencer af Danske Havnes kommende vicedirektør:

 • Mindst 10 års erhvervserfaring – men gerne mere. Og eventuelt som leder.
 • Erfaring fra et ministerium eller en styrelse – gerne på transport -, klima -, energi eller erhvervsvækstområdet. Eller eventuelt erfaring som lobbyist fra bureau eller lignende.
 • Solid politisk forståelse, tæft og erfaring og gode samarbejdsrelationer.
 • Forretningsorienteret med fokus på at skabe værdi for medlemmerne samt at arbejde i et konkurrencepræget miljø.
 • Analytisk flair og god dataforståelse vil vægte højt.
 • En vis international erfaring er et plus.

Vi tilbyder

 • Spændende lederstilling med erhvervs- og transportpolitiske opgaver i et politisk miljø.
 • Rig mulighed for at sætte dagsorden på dit eget arbejdsområde – det forventes, at du arbejder meget selvstændigt med stort ansvar for at drive dine opgaver og Danske Havnes politiske dagsorden.
 • Et udadvendt job med en bred kontaktflade blandt Danske Havnes medlemmer og samarbejdspartnere.
 • Et godt arbejdsmiljø med gode kolleger, der har passion for Danske Havne.
 • Løn efter kvalifikationer.

Lyder jobbet som noget for dig? Så send en ansøgning sammen med dit CV til efn@danskehavne.dk, skriv ”Ansøgning – att. Eva Fiil Nielsen” i emnefeltet.

Ansøgningsfrist: mandag den 20. september 2021 – men vi indkalder til samtaler løbende. Testforløb må påregnes.

Spørgsmål til stillingen kan rettes til direktør Tine Kirk Pedersen på telefon 2020 8615 eller via mail på tkp@danskehavne.dk.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen