Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

“No ports, no energy. No energy, no ports.” Sådan lyder temaet for havnenes europæiske for-enings årlige konference, der finder sted den 21.-22. maj 2015 i Piræus tæt på Athen. Danske Hav-ne deltager i konferencen og inviterer medlemmerne til at deltage.

Havnenes europæiske forening ESPO inviterer til havnekonference den 20.-21. maj 2015 i Piræus, der er Grækenlands største havneby med aktiviteter inden for krydstogt og containere. Temaet for årets konference er havne og energi.

EU fokuserer på energi
Europa-Kommissionen har for nylig udsendt en energisikkerhedsstrategi for EU. Strategien indeholder en række tiltag på kort og langt sigt for at sikre en stabil og rigelig adgang til energi for EU-borgere og erhverv. I dag importerer EU energi til at dække mere end halvdelen af energiforbruget. Broderparten af denne energi håndteres i havne. Faktisk er hele 40 % af godsomsætningen i havne energikilder. Da havne er knudepunkter for erhverv og transport, vil havne blive påvirket af EU’s skift i energipolitik.

Havnenes rolle og energiscenarier
ESPO havnekonference 2015 ser på havnes rolle i forhold til en bæredygtig omstilling. Der vil være oplæg, der tegner et billede af den aktuelle politiske stemning og konkrete initiativer. Hvad er de mest realistiske energiscenarier? Hvordan påvirker de havne, transport og den maritime industri? Og ikke mindst: Hvordan kan havne vende nye energikilder og et fokus på effektiv ressourceudnyttelse til en strategisk fordel?

Netværk på højt niveau
Transportkommissær Violeta Bulc vil deltage i konferencen sammen med Knut Fleckenstein, der som medlem af Europa-Parlamentet har ansvaret for behandlingen af den aktuelle EU-havneforordning. Den tunge politiske snak vil uden tvivl gøres lettere med udsigt til Akropolis og netværksmøder på tværs af havne over et glas ouzo og traditionelle lammeretter.

Læs mere om Kommissionens energistrategi her.

Læs mere om konferencen og tilmelding her.

For mere information. Kontakt Bjarne Løf Henriksen, Danske Havne.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen