Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Esbjerg Havn bliver ikke bare værtshavn, men sluthavn for Tall Ship Race i dagene og nætterne den 2.- 5. august 2014. Op mod 80 af verdens største og flotteste sejlskibe – heriblandt mange skoleskibe – afslutter den traditionsrige kapsejlads i Esbjerg. Men også andre steder i sommerlandet bliver der mulighed for at se de flotte sejlskibe. Hold øje med dem og alle de mange åbne sommerhavne

Da Tall Ship Race i 2001 sidst besøgte Esbjerg Havn mødte ikke mindre end ½ mio. mennesker op for at deltage i folkefesten og beundre de flotte skibe. I august får alle interesserede muligheden igen. Havnen er åben alle dage 2. -5. august for de mange, der forventes at ville se på skibene og benytte sig af muligheden for at komme ombord.

Sejlskibene skal dyste på en strækning, som starter i Harlingen i Holland den 3. juli, forsætter til Fredrikstad over Bergen i Norge for at slutte i Esbjerg. Esbjerg bliver dermed målhavn og vært for festlighederne, når vinderne skal kåres.

Under sejladsen påmønstrer et stort antal trainees i de deltagende havne. De unge skal opleve livet til søs og deltager på lige fod med besætningen i de daglige gøremål på skibet.

Se program, deltagende skibe etc. her.

I 2015 er det Aalborg Havns tur til at blive sluthavn for Tall Ship Race. Aalborg Havn var senest vært i 2010, hvor 700.000 kiggede på. Men allerede i den forløbne weekend har nordjyderne varmet op med den årlige Aalborg Regatta, hvor flere deltagerne i Tall Ship Race kiggede forbi.

Næste weekend byder på Maritim Weekend i Kalundborg. Der vil være god mulighed for at komme til Åbent Skib på lodsbåden, slæbebåden, supplybåde og hos Marinehjemmeværnet. Fregatten Niels Juel deltager, ligesom sejlerskolen stiller med joller til en prøvetur.

 

Sommertid er ferietid og tid for havnefester. Hold øje med de mange muligheder for at komme ned og snuse til aktiviteterne i havne rundt i hele landet.

For mere information. Kontakt Nete Herskind, Danske Havne.

Tall Ship Aalborg.jpg

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen