Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Indlæser Begivenheder

FORCE Technology: Fremtidens energiforsyning i Danmark og globalt

9. februar kl. 15:00 - 18:00

Gå hjem-arrangement hos Force Technology

Fremtidens energiforsyning i Danmark og globalt

– Hvordan dækker vi behovet for bæredygtig energi?

Danmark er kendt for vedvarende energi, men sat i relation til behovet for nye brændstoffer til både søfarten og andre brancher opstår en række spørgsmål, som vi til dette gå hjem-møde vil debattere.

For hvordan sikrer vi, at der kan produceres nok grønne brændstoffer til fremtidens behov, når fx vindmøllestrømmen skal omdannes til noget andet – og er det overhovedet realistisk? Og hvis det ikke er realistisk, hvad er så løsningen? Skal vi også tænke rene energier ind for at dække det globale stigende energibehov? Eller måske noget helt tredje?

Iflg. informationssitet http://www.fremtidensenergi.dk/ kommer 78 pct. af verdens energiforsyning i dag kommer fra traditionelle energikilder som kul, olie og gas – de traditionelle fossile brændstoffer. Vedvarende energikilder som biomasse, vind, sol og vandkraft vinder i stigende grad frem og dækker aktuelt omkring 20 pct. af verdens energiforbrug. De sidste to procent dækkes af atomkraft.

Så de helt overordnede spørgsmål er, om alternativer til fossile brændstoffer vil kunne dække det globale behov for energi i 2030 og 2050? Hvad der i givet fald skal til, og hvordan vi kommer i mål? Hvordan vil fordelingsnøglen i overgangsfasen til rene brændstoffer blive? Vil nogle erhverv blive prioriteret fremfor andre? Og hvor står den maritime branche i den sammenhæng?

Alt dette sætter vi til debat, så sæt kryds i kalenderen onsdag d. 9. februar 2022 fra kl. 15-18. Vi har et tæt program, så kom gerne i god tid, da vi starter meget præcist. Arrangementet vil ligeledes blive live streamet, men det vil alene være muligt at stille spørgsmål fra salen.

 

Program

15.00 Velkomst v/ Peter Sørensen, Force og Jenny Braat, Danske Maritime

15.10 Præsentation af hovedpointer fra den seneste IPCC rapport v/ Jens Hesselbjerg Christensen, professor i is-, klima- og geofysik på KBH Universitet.

15.30 Hvad kan vi teknologisk, og hvilke veje kan vi gå? v/ Søren Linderoth, institutdirektør, professor og forsker hos DTU Energi

15.45 Potentialer og risici ved brug af nuklearteknologi v/ Bent Lauritzen, afdelingschef ved Center for Nuklearteknologi ved DTU

16.00 Perspektiverne i vindenergi v/ Henrik Stiesdal, vindmøllepionér og opfinder

16.15 Pause

16.30 Perspektiverne i rene energier & saltspaltning v/ Troels Schönfeldt, iværksætteri og opfinder hos Seaborg

16.45 Perspektiverne i Power to X og carbon capture v/ Anders Skibdal, CEO, PureteQ

17.00 Debat – politiske vinde og samspillet mellem erhvervslivet og Folketinget

Deltagere: Fire medlemmer af Folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget Samt Henrik Stiesdal, Troels Schönfeldt og Anders Skibdal

 

Tilmelding: Lykke Neis Nielsen på lyn@danskemaritime.dk – senest 1. februar 2022.

Det er gratis at deltage, men der vil blive opkrævet et no-show fee på 500 kr. Ønsker du at deltage online, skal dette angives ved tilmeldingen, og du vil senere få tilsendt et link til mødedeltagelse.

Detaljer

Dato:
9. februar
Tidspunkt:
15:00 - 18:00

Sted

FORCE Technology
Hjortekærsvej 99
Kgs. Lyngby, 2800
Scroll til toppen