Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Krydstogt
Celebrity Eclipse ship exterior, EC, Solstice class, exterior, Eclipse, aerial

Med 1,1 mio. krydstogtturister tegner 2018 til at blive endnu et rekord år for den danske krydstogtturisme, og væksten ser ud til at fortsætte i de kommende år.

Krydstogt
Copenhagen Malmö Port AB har for alvor gjort sig bemærket inden for krydstogtbranchen. Fremgangen smitter af på flere danske havne, som bliver en del af nordeuropæiske krydstogtruter. Foto: Dennis Rosenfeldt

 

”Vi har set en vækst i krydstogtturismen gennem mange år. Ordrebeholdningen på nye krydstogtskibe har aldrig været større, og de eksisterende krydstogtskibe skal ikke udfases endnu, så der er udsigt til at væksten inden for branchen kommer til at fortsætte,” siger krydstogtschef hos Rønne Havn A/S, Niels Lundberg, der konstaterer at Rønne Havn tager del i væksten:

”Vi får flere og flere calls og er nu på det højeste niveau i tre år. Vi forventer, væksten fortsætter efter 2019, hvor vi er færdige med vores uddybning og udvidelse af havnen. Til den tid kan vi modtage de store krydstogtskibe i havnen,” siger Niels Lundberg og konstaterer, at Rønne Havns nye 300 meter lange multipurposekaj står klar den 1. juni 2019.

Det er ifølge Niels Lundberg især Skt. Petersborg og det øvrige Baltikum, der tiltrækker krydstogtrederierne.

”Bornholm og Rønne er populære krydstogtdestinationer, og vi ligger strategisk godt placeret i forhold til rederiernes ruter til de baltiske lande og Rusland. Det er der flere og flere rederier, der har fået øjnene op for”

Der er udsigt til at væksten for den danske krydstogtturisme også fortsætter ind i 2019, hvor også Kolding Havn modtager krydstogtturister.

For mere information, kontakt kommunikationskonsulent i Danske Havne, Jonatan Sandager Hansen, på 2822 8214 eller på jsh@danskehavne.dk.

Se flere nyheder fra Danske Havne her

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen