Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Aarhus Havn
Aarhus Havn

Hvor meget fylder 173.071 tons gods? På havnen? I lastbiler? I containere? Ingen ved det vel nøjagtigt. Til gengæld er det præcist den mængde gods, der udgjorde Aarhus Havns stigning i godsomsætningen i 2018.

Stigningen svarer til godt 2 procent, og den samlede godsomsætning landede således på 8.801.234 tons.

Omsætningen af containere udgør en delmængde af den samlede godsomsætning. I 2017 blev der sat Danmarksrekord på Danmarks største containerhavn med 511.424 containere. I 2018 slog Aarhus Havn sin egen Danmarksrekord, idet 540.363 containere (TEU) blev løftet over kaj. Det svarer til en stigning på ca. 6 procent. – og mere end en container hvert eneste minut hele året.

Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen synes i al beskedenhed, at det er imponerende med en samlet vækst i antallet af containere på mere end 20 procent på bare to år.

”Vi har jo konkurrenter i både nord og syd. Og vi følger naturligvis både dem og de internationale handelstal med stor opmærksomhed. Jeg er overbevist om, at flere og flere har fået øje på Aarhus Havns gode beliggenhed, og det sammenholdt med, at vores operatører er blandt de bedste i verden til containerservice – det giver en unik forretningsmodel,” siger Jakob Flyvbjerg Christensen.

Han er også ganske godt tilfreds med en stigning på to procent i den samlede godsomsætning. Nogle forretningsområder vil altid være presset i perioder – og i flere år har den mineralske olie været et udfordrende område – også i Aarhus.

”Men vi henter den tabte olie på andre forretningsområder – godt og vel. Vi er specialiserede på Aarhus Havn, men ikke mere end, at vi stadig har mange varer i sortimentet – og den bredde hjælper os også i år,” fastslår havnedirektøren.

Yderligere oplysninger: Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen, mobil 20 60 52 14

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen