Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

02_DJI_0008_Havneudvidelse_Rønne_12-09-19_PF

Bornholm er vokset. Øen er blevet 150.000 kvadratmeter større som følge af et nyt byggeri på Rønne Havn, hvor kajer nu har en bæreevne på op til 50 ton pr. kvadratmeter. Et byggeri der, ud over at skabe lokalhistorie, også har gjort det muligt at blive udskibningshavn til havvindmølleparken på Kriegers Flak.

Om føje tid bliver der lastet og losset vindmølledele på et 150.000 kvadratmeter stort nybygget projektområde på Rønne Havn. Et område som tidligere var hav – men som i stedet er blevet fyldt op med sand, skærver og granit og som nu og fremover kommer til at skabe erhvervshistorie i den østlige del af Danmark.
Rønne Havn A/S markerede afslutningen sammen med ca. 5.000 lokale borgere under en stor indvielsesfest den 8. juni, men den formelle aflevering fra entreprenør til bygherre fandt sted den 4. oktober.

”På organisationens og egne vegne må jeg sige, at det har været fascinerende at følge byggeriets fysiske fremskridt, hvor vi nu har fået samlet set 575 meter kaj, der har en bæreevne på op til 50 ton per kvadratmeter. Samarbejdet har været godt og entreprenøren har formået at levere et byggeri af en høj kvalitet og vel at mærke til tiden. Det kan jeg kun udtrykke min fulde tilfredshed med,” udtaler Thomas Bendtsen, CEO for Rønne Havn A/S.

Hos entreprenørvirksomheden er der også tilfredshed at spore:

”Vi har igennem hele perioden haft en god fælles forståelse og et godt samarbejde om den nye havn. Det har været et spændende projekt at være en del af. Vores team har arbejdet målrettet og hårdt, og vi er særdeles stolte af det flotte resultat, som nu endegyldigt overdrages til Rønne Havn”, udtaler Rene Kold Søndergaard, afdelingsingeniør hos Aarsleff.
Det meste af Aarsleffs mandskab er allerede flyttet videre til andre anlægsprojekter – men nogen vil fortsat være at finde på havnen frem til årsskiftet:

”Aarsleff er i gang med at udbedre et par mindre mangler, og vil være på havnen frem mod årsskiftet. Det er helt normalt i forhold til et så stort anlægsprojekt. Arbejdet vil ikke påvirke havnedriften,” slutter Thomas Bendtsen.

For yderligere oplysninger kontakt:

Vicki Johansen, Presseansvarlig hos Rønne Havn A/S, på tlf. 24 79 47 29

Rene Kold Søndergaard, Afdelingsingeniør hos Aarsleff, på tlf. 20 26 33 42

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen