Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Frederikshavn Havn

Foto: Frederikshavn Havn

De to borerigge er kommet sejlende til Frederikshavn Havn som sødygtige og registrerede fartøjer. De lever op til sølovens bestemmelser og kan ligge i en dansk havn uden at skulle søge om tilladelse. Det er fuldstændig efter bogen, udtaler direktør i Danske Havne Tine Kirk Pedersen.

Det er rederne Borr og Ensco som er ansvarlige for at have ført boreriggene til Frederikshavn. Ejerskabet af den ene borerig er efterfølgende blevet overført fra Borr til den amerikanske genanvendelsesvirksomhed Modern American Recycling Services (MARS). Nu starter processen om at indhente alle nødvendige tilladelser, inden ophugningen starter. Indtil da, ligger boreriggene i Frederikshavn Havn efter gældende regler.

MARS udfører dekommissioneringsopgaver og er ved at åbne et nyt ophugningsværft i Frederikshavn Havn.

Det er positivt, at MARS har valgt en dansk havn som base for denne aktivitet. Det gør det muligt at ophugning af offshore installationer foregår efter de høje miljøstandarder vi har i Danmark, fremfor at det foregår direkte på en strand, såkaldt beaching, i tredjeverdenslande. For Frederikshavn betyder etableringen af værftet også nye lokale arbejdspladser. Det er der grund til at væres stolt af, fortæller Tine Kirk Pedersen.

Det er ikke første gang at udtjente offshore installationer bliver sejlet til havn i Danmark. Det er også kendt fra eksempelvis Grenaa, Hirtshals og Esbjerg.

For yderligere information kontakt Direktør i Danske Havne, Tine Kirk Pedersen, tlf. +45 20 20 86 15.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen