Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Danske Havne skal igen i år til Folkemøde på Bornholm. Sammen med Danmarks Rederiforening og Danske Maritime lægger Danske Havne til kaj med Postbåden Peter. Arrangementerne byder bl.a. på debat med erhvervs- og vækstminister Henrik Saas Larsen, kulturminister Marianne Jelveds’ indvielse af Det Blå Danmarks udstilling og krydstogtsdebat med bl.a. Pension Danmarks Torben Möger Pedersen og borgmester Benedikte Kiær

Formålet med Danske Havnes tilstedeværelse og arrangementer er som en del af Det Blå Danmark at sætte fokus på, at Det Blå Danmark trods krisen fastholder og skaber nye arbejdspladser og vækst i Danmark.

Som Søfartsstyrelsens nye rapport ”Beskæftigelse og produktion i Det Blå Danmark” viser, skaber Det Blå Danmark beskæftigelse for 110.000 personer. Med til de flotte tal hører også, at en beskæftiget i Det Blå Danmark skaber næsten dobbelt så stor nationalindtægt som gennemsnittet. Rapporten viser, at produktionen i Det Blå Danmark i 2009 havde en værdi på godt 260 mia. kr. Det svarer til godt 9 procent af den samlede produktion i Danmark.

Danske Havne sætter fokus på havnenes centrale rolle for vækst- og jobskabelse på Folkemødet med en række arrangementer.

Også Vækstplanen Det Blå Danmark sættes til debat sammen med rederiforeningen og Danske Maritime:

Det Blå Danmark – tør vi sejle næste sømil?

Formålet er at sætte fokus på gennemførelsen af regeringens Vækstplan Det Blå Danmark, der blev lanceret i december 2012. Visionerne er: Danmark skal være Europas maritime centrum, grønne løsninger er fremtiden for Det Blå Danmark, og Væksten i den maritime klynge skal understøttes af stærke danske kompetencer. Nu er der gået et år siden lanceringen, så Det Blå Danmark spørger derfor: tør politikerne sejle næste sømil for at nå visionerne? Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen giver som optakt til debatten sit bud på næste politiske tiltag fra ministerens side. Herefter præsenterer direktør i Rederiforeningen Anne H. Steffensen, direktør i Danske Maritime Jenny N. Braat og sekretariatschef  i Danske Havne Tom Elmer Christensen hver deres nøglepointer og skarpe synspunkter på, hvad de mener, næste politiske skridt – sømil – skal være for at sikre væksten i Det Blå Danmark. Specielt sættes fokus på, om der er POLITISK MOD til at give de rette rammebetingelser for et af Danmarks største erhverv i vækst.

Deltagere:

 • Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen
 • Direktør Anne H. Steffensen, Danmarks Rederiforening
 • Direktør  Jenny N. Braat, Danske Maritime
 • Sekretariatschef  Tom Elmer Christensen, Danske Havne
 • MF Torsten Schack Pedersen (V)
 • MF Benny Engelbrecht (S)
 • MF Nadeem Farooq (RV)
 • MF Steen Gade (SF)

Moderator er Public Affairs Manager Gitte Lillelund Bech, Advice A/S, kommende direktør i Danske Havne.

Danske Havne er ydermere sammen med Dansk Byggeri og Danske Anlægsentreprenører arrangører på en debat om krydstogtsindustrien:

“Krydstogt som vækstskaber i danske havnebyer”

Debatten sætter fokus på, at krydstogtskibe kan være en vækstskaber i danske byer. Men det stiller samtidig krav til byen og havnen.

Deltagere:

 • Adm.direktør Torben Möger Pedersen, Adm dir, Pension Danmark.
 • Borgmester Benedikte Kiær,  Konservative.
 • Global Director Bo Nylandsted Larsen, Cruise Lines International Association
 • Direktør Henrik Peter Jørgensen Københavns Lufthavne

Moderator er Torben Liborius, Erhvervspolitisk chef for Dansk Byggeri med skarpe spørgsmål fra Niels Nielsen, Branchedirektør for Danske Anlægsentreprenører og Tom Elmer Christensen, Sekretariatschef for Danske Havne.

Danske Havne og Det Blå Danmarks base vil være Postbåden Peter. Postbåden Peter danner rammen om en fælles udstilling fra Det Blå Danmark i samarbejde med M/S Museet for Søfart. Her vil der bl.a. være et større collagesejlet med statements om Det Blå Danmark, og  i dagtimerne vil der være quizzer og andre konkurrencer samt et søfartshistorisk bladre bibliotek. På Folkemødets første dag torsdag den 12. juni kl. 21. vil installationen blive indviet af kulturminister Marianne Jelved.

I Danske Havne glæder vi os til at se mange af jer på Folkemødet.

Link til Søfartsstyrelsens rapport: Beskæftigelse og produktion i Det Blå Danmark.
Link til Folkemødes program.

Se Danske Havnes video fra Folkemødet 2013 her.

For mere information. Kontakt Sofie Gravers Jacobsen, Danske Havne.

 

Mød os på folkemøde.jpg
Kilde: Folkemødet 2014

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen