Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Kasper Ullum

Kasper Ullum

Miljøområdet er af stor betydning for de danske erhvervshavne. Havnene i Danmark skal leve op til en lang række miljøkrav i deres daglige drift, og møder i den anledning udfordringer. Samtidig har havnene fortsat ambitioner om at være på forkant på miljøområdet, i forhold til nye og forbedrede tiltag. Derfor har Danske Havne fokus på at hjælpe og vejlede erhvervshavnene på en lang række miljøområder.

Danske Havne har derfor pr. 1 maj ansat Kasper Ullum som miljøkonsulent. Allerede i sine første 14 dage har Kasper været dybt involveret i Danske Havnes indspark til ændringer i Planloven, hvor en del af arbejdet har været et foretræde for Folketingets Erhvervs- Vækst- Eksportudvalg for at gøre opmærksom på de betydelige udfordringer, som lovforslaget ville betyde for havnene.

Læs mere om resultatet af foretrædet og planloven her

Kasper har en baggrund som geolog fra Aarhus Universitet og kommer til Danske Havne med 10 års erfaring fra miljøområdet i Ballerup Kommune såvel som rådgivende konsulent i det, der nu hedder Sweco.

Ansættelsen af Kasper betyder, at Helene Repsdorph fremadrettet skal arbejde med den danske tilslutning til Zero Vision Tool, som er et tværnationalt samarbejde om en mere sikker, miljørigtig og bæredygtig søtransport inden for det baltiske søfartsområde. Formålet er at sikre danske havne en solid bid af miljøopgaverne i det baltiske område.

Kasper Ullum og Helene Repsdorph kan henholdsvis kontaktes på ku@danskehavne.dk og hr@danskehavne.dk

 

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen