Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

vejle havn

Ole Birk Olesen

Vejle Havn annoncerede ikke sin aktivitet om slæbebådsvirksomhed, og havde i øvrigt ikke rettigheder til at udøve slæbebådsvirksomhed i en anden havn.

Transportpolitisk chef i Danmarks Rederiforening, Peter Olsen, opfordrer til en klar arbejdsdeling mellem offentlig og privat virksomhed, og udtaler i en pressemeddelelse:

”Ministeren har med sit svar fjernet enhver rest af tvivl om, hvad man som kommunal selvstyrehavn kan tillade sig i forhold til at sikre beskæftigelse til havnens slæbebåd. Fremadrettet bør der være fokus på at samarbejde med de havnerelaterede virksomheder og understøtte deres udvikling, frem for at etablere konkurrerende virksomhed.”

Danske Havne opfordrer Transport- og Bygningsminister, Ole Birk Olesen, til at den kommende havnelovsrevision vil udmunde i en moderniseret havnelov, og klare retningslinjer og arbejdsfordelinger mellem offentlig og privat virksomhed.

I en nylig udsendt pressemeddelelse fra Finansministeriet, ønsker regeringen fair konkurrence mellem offentlige og private virksomheder. Et tiltag, som Danske Havne gerne ser nedfældet i den kommende havnelov i stedet for den rigide annonceringspligt for udførsel af opgaver.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen