Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Danske Havne debaterer med Erhvervs og vækstministeren på Folkemødet

Danske Havne inviterer sammen med Danmarks Rederiforening og Danske Maritime til debat på Folkemødet. Der er gået mere end et år siden lanceringen af Vækstplan for Det Blå Danmark, så spørgsmålene er: hvad er næste sømil for at sikre vækst, og tør politikerne sejle næste sømil?

Regeringens Vækstplan Det Blå Danmark blev lanceret i December 2012. Visionerne var:

•    Danmark skal være Europas maritime centrum

•    Grønne løsninger er fremtiden for Det Blå Danmark

•    Væksten i den maritime klynge skal understøttes af stærke danske kompetencer

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen giver som optakt til debatten sit bud på næste politiske tiltag fra ministerens side.

Herefter præsenterer Direktør i Rederiforeningen Anne H. Steffensen, Direktør i Danske Maritime Jenny N. Braat og Sekretariatsleder  i Danske Havne Tom Elmer Christensen hver deres nøglepointer og skarpe synspunkter på, hvad de mener, næste politiske skridt – sømil – skal være for at sikre væksten i Det Blå Danmark. Specielt sættes fokus på, om der er POLITISK MOD til at give de rette rammebetingelser for et af Danmarks største erhverv i vækst.

Danske Havne vil sætte fokus på havnens rolle som knudepunkt. Som transportknudepunkt. – 80 80 pct. af den danske udenrigshandel kommer gennem de danske havne. Som erhvervsknudepunkt – Det Blå Danmark beskæftiger over 110.000 personer. Mange har deres arbejde på og ved havnene. Og som myndighedsknudepunkt – havnen tager dialogen og samarbejdet med myndighederne, så kunden kan koncentrere sig om sin forretning

Nøglepunkterne fra Det Blå Danmark vil blive diskuteret i ping-pong med et politikerpanel, bestående af Torsten Schack Pedersen, MF(V), Benny Engelbrecht, MF(S), Nadeem Farooq, MF(RV) og Steen Gade, MF(SF).

Danske Havne glæder sig til at se rigtig mange til debat. Debatten finder sted fredag den 13. juni 2014 kl. 10-11 som en del af Allinge Open, Advice teltet, Linde Plads 1, Allinge. Vel mødt!

Danske Havne og Det Blå Danmarks base vil være Postbåden Peter.

For mere information. Kontakt Tom Elmer Christensen, Danske Havne – M: 21208889
For mere information. Kontakt Sofie Gravers Jacobsen, Danske Havne – M: 60680982

 

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen