Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

CMP’s formand underskrev en samarbejdsaftale med Tianjin Havn under regentparrets besøg i Kina

CMP’s formand Peter Maskell deltog i den erhvervsdelegation, der var med regentparret i Kina. Et godt og langt forarbejde og samarbejde mellem havnene i København og Tianjin lidt uden for Beijing blev ved ambassadens mellemkomst og regentparrets tilstedeværelse kronet med underskrivelse af en samarbejdsaftale mellem de to havne.

Samarbejdsaftalen retter sig naturligt mod lighedspunkter og udviklingsmuligheder for de to havne. De er begge invovleret i krydstogt, biler og industri. Begge har bæredygtig havnedrift på dagsordnen med fokus på energibesparelser og miljøbeskyttelse.

At Kina er et vigtigt og interessant marked for Danmark, vidnede den store interesse for at deltage i erhvervsdelegationen om. De senere år er handelsbalancen med Kina skiftet, så Danmark eksporterer mere, end vi importerer.

Turisme er en vigtig del af både Beijings og Københavns økonomi. I 2012 var der 104.000 kinesiske turister i København. Det var en stigning på 38 % i forhold til 2011. 27 % af dem kommer fra Beijing (Kilde: Wonderful Copenhagen). Den kinesiske middelklasse vokser. Lønniveauet stiger med 10 % om året.

Derfor kan der være en berettiget forventning om, at CMP og København trods hård konkurrence kan tiltrække endnu flere turister. Samarbejdsaftalen knytter netop disse tættere bånd, hvor to havne på hver sin side af jorden samarbejder om at styrke forretningen.

For mere information. Kontakt Nete Herskind, Danske Havne.
CMP og Kina.jpg
Kilde: CMP AB

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen