Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

admin-ajax (39)

Direktørens hjørne

Af Tine Kirk Pedersen, direktør, Danske Havne

Som vi udsendte pressemeddelelse om i tirsdags, har den nye S-regering, der ellers er kommet godt fra land, og som vi allerede har indledt gode samarbejder med på mange forskellige områder, desværre valgt at undlade at tage den ellers længe ventede revision af havneloven med på deres lovprogram for det nye folketingsår.

Hvad betyder det så? Jo, det betyder desværre, at det ikke bliver i denne folketingssamling, der går fra i går og frem til grundlovsdag, at vi får en ny havnelov.

Som jeg diplomatisk udtrykte det i pressen tirsdag, så er det ”meget, meget, meget ærgerligt,” for vi havde set frem til at få en ny havnelov forhandlet på plads og implementeret, fordi den nu over to år lange ventetid har skabt en usikkerhed i branchen, som den ikke fortjener.

Det går godt for havnene og for branchen generelt, men vi har brug for klare linjer og en sikker retning, hvis havnene skal fortsætte væksten. Man skal kende sine rammer, hvis man bedst muligt vil drive forretningerne og den grønne omstilling i den rigtige retning.

Men som jeg også sagde tirsdag, så vil vi, selvom vi er skuffede, indtage en konstruktiv tilgang til sagen, og vi vil fortsætte med at byde ind med vores vigtigste pointer og arbejde videre for en fælles løsning, som alle kan se sig selv i. Det er vores ansvar som brancheorganisation at knokle videre og ikke sætte os ud på sidelinjen. For vi skal have stabile rammevilkår for vores medlemmer. Det fortjener både havnene og vores kunder.

Danske havne i grøn omstilling
Jeg har også en anden vigtig ting, som jeg gerne vil adressere. Et nyt folketingsår er netop skudt i gang. Og dermed skrues der gevaldigt op for klimadagsordenen. Derfor er det dejligt for mig at slå fast, at de danske havne yder en betragtelig indsats i den grønne omstilling, og indsatsen skal frem i lyset. Derfor opretter vi en særlig temaside på vores nye hjemmeside, som skal fyldes af gode historier om den grønne omstilling, som er så utroligt vigtig for ikke bare miljøet, klimaet og naturen – men selvfølgelig også for vores branche.

Vores branche står og falder med naturen i form af de blå motorveje, som vi kalder havet omkring os, og derfor er der næppe nogen, der kerer sig mere om havene end os. Både livet og forretningerne omkring landets havne udspringer af havets og dets muligheder, og derfor har vi også et særligt ansvar for at passe så godt på det som overhovedet muligt.

Men vi kan blive bedre til at fortælle de gode historier om den grønne omstilling, som fylder så meget i vores havne for tiden, og det er derfor, vi nu sætter et særligt fokus på netop de emner. Så følg med på vores nye temaside – danskehavne.dk/tema-groen-omstilling – hvis du også interesserer dig for, hvad havnene gør på det grønne område.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen