Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

 

Gitte Lillelund Bech
Direktør Gitte Lillelund Bech, Danske Havne
Kilde: Folketinget

Året der gik – nye lokaler, ny regering og masser af opgaver.

Her op til jul er det naturligt at gøre status over året, der gik. 2015 blev året, hvor Danske Havne tog det sidste skridt med flytning af sekretariatet fra KL Huset til Bredgade 23 i København, med eget skilt på døren. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at flytningen har taget tid og kræfter, da Danske Havne som sådan ikke ejede andet end kaffekrus, telefoner og et par computere. Derfor skulle vi have nyt IT-system, borde, stole osv. Nu, efter trekvart år i det nye, er der ved at komme ro på med nye rutiner, nye skikke osv. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle i sekretariatet for indsatsen og tålmodigheden.

2015 blev også året med folketingsvalg og ny regering. Transport- og bygningsministeren blev en gammel ven af havnene, nemlig Hans Christian Schmidt (V). Vi sætter stor pris på at kunne fortsætte samarbejdet og kan allerede nu se, at Hans ikke forsømmer nogen lejlighed til at besøge en havn, når han har mulighed for det. Desværre har Hans denne gang ikke en pose infrastrukturpenge til at dele ud af, men til gengæld har han lagt sig i selen for at evaluere havneloven og for at lempe på lovgivning og regulering, der kan lette mulighederne for udvikling af havnesektoren. Regeringen har senest bebudet et opgør med planloven, strandbeskyttelseslinjen og dele af miljølovgivningen, og Danske Havne har spillet gode forslag ind, som der er blevet lyttet til.

Endelig vil jeg gerne takke alle vores medlemmer og samarbejdspartnere for året, der gik og ønske alle en glædelig jul og et godt nytår. 2015 blev et travlt år med masser af opgaver, og vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde i 2016.

Gitte Lillelund Bech

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen