Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Fantasi, en grundig studierapport og et forbilledligt samarbejde mellem havnevirksomhed og havn har skabt et nyt forretningsområde i Kalundborg. Unifeeder sikrer transport ad søvejen til Hamborg og Bremerhaven for 60-80 containere pr. anløb.

Danske Havnevirksomheder havde inviteret Transportministeriet og Trafikstyrelsen til besøg på Kalundborg Havn den 5. november 2014. Også Danske Havne og Skibsmæglerforeningen deltog også i besøget.

Det blev en dag i ”maskinrummet,” hvor fem havnevirksomheder og mæglere fortalte om deres arbejde og ikke mindst samarbejde med havnen. På turen rundt på havnen besøgte deltagerne flere virksomheder og fik ved selvsyn set de operationer og praktiske forhold, som de deltagende myndigheder tager stilling til.

Blandt de mange interessante besøg var et smut ind i pakkeanlægget til træpiller. Her fik vi historien om, at træpiller er med til at sikre grundlaget for en containerrute til Kalundborg. Ved at fylde tomme containere med træpiller i de Baltiske lande og Rusland, får havn og virksomhed en mere fornuftig balance mellem transport af fyldte og tomme containere. Det skal man nemlig kunne mestre. Så i bund og grund bidrager en stor kunde + træpiller + et bøjet søm til en containerrute til Kalundborg.

Besøget viste i øvrigt et forbilledligt samarbejde mellem havn og virksomheder. Det virker, når man trækker på samme hammel.

For mere information kontakt Tom Elmer Christensen, Danske Havne.
DI, transportmin. og DH i Kalundborg.jpg

 

 

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen