Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

EU frygter, at rensevandet fra scrubbere kan have store konsekvenser for havmiljøet, og de kaster sig derfor ind i debatten om brugen af scrubber-teknologien. Ifølge EU-Kommissionen skal der således være klare retningslinjer for, hvor og hvordan skibe udleder vand fra scrubbere.

EU-landene konkretiserer deres ønsker i et nyt dokument, som er sendt til IMO (International Maritime Organization) forud for miljøkomitéens næste møde i London den 13. til 17. maj.

Her peges der på, at der er brug for meget klare regler for reguleringen af rensevandet fra scrubbere. Det Europæiske Råd tilføjer yderligere, at det vil være lettere at kontrollere den potentielle forurening og minimere de eventuelle økonomiske konsekvenser, hvis der hurtigt kommer ensartede og tydelige regler på området.

Danske Havnes direktør, Tine Kirk Pedersen, udtaler:

”I Danske Havne er vi meget optagede af en grøn omstilling og at værne om havmiljøet, som vores medlemmer jo er afhængige af. Vi støtter derfor EU-kommissionens ønske om klare retningslinjer, som vil gavne branchens overordnede grønne retning. Der er som bekendt ikke noget forbud mod åbne scrubbere i de danske havne, og jeg synes derfor, det er opmuntrende, at man kigger nærmere på forureningsgraden af rensevandet og arbejder for klare retningslinjer på området. Klare linjer er godt for alle.”

For mere information om emnet, kontakt Danske Havnes direktør, Tine Kirk Pedersen, på 20 20 86 15 eller miljøkonsulent Kasper Ullum på 72 11 81 01

Læs hele EU-Kommissionens dokument til IMO her.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen