Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

EU analyserer sikkerheden i krydstogthavne. København er med på listen i en analyse, der ensidigt har fokus på risiko og ikke inddrager den konkrete sandsynlighed og konsekvens

Europa-Kommissionen ønsker nu at se nærmere på sikkerheden i Europas krydstogtterminaler. Derfor er der udformet et udbud af en analyse af en række krydstogthavne i EU for at se nærmere på passagerernes sikkerhed. Rederierne bliver også inddraget i analysen.

Analysens formål er at sammenligne sikkerheden i EU med sikkerheden i de Caribiske øer, undersøge samarbejdet mellem rederi og havn i udvalgte EU-havne og finde frem til svagheder og risici i havnenes tekniske og fysiske løsninger.

Danske Havne har ønsket, at analysen ser på mere end bare risiko for sikkerhedsmæssige hændelser, men også forholder sig til den konkrete sandsynlighed for fx terrorhændelser. Og ikke mindst hvad den reelle konsekvens ved en hændelse vil være. Risiko er der altid, men der er stor forskel på geografi, fartøj og andre aktiviteter i havnene.

Analysen vil løbe over halvandet år. Resultatet forventes derfor offentliggjort omkring januar 2016.

Copenhagen-Malmö Port AB driver havnen i København, som er Danmarks største krydstogthavn. I 2014 blev en helt ny krydstogtkaj i Nordhavnen indviet af HM Dronning Margrethe II. Aktiviteten i København har løftet hele krydstogtbranchen i Danmark, så også mange andre havne har krydstogt som væsentligt forretningsområde.

Se Kommissionens udbud her.

Se oversigten over krydstogthavne, der skal indgå i analysen her.

For mere information. Kontakt Bjarne Løf Henriksen, Danske Havne.
By og Havn.jpg
Kilde: By & Havn

 

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen