Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Skagen Fisk
Antallet af fiskekuttere på de danske havne risikerer at blive reduceret som følge af briternes udmeldelse af EU.

 

EU’s chef for forhandlingerne om Storbritanniens vilkår uden for Fællesskabet, Michel Bannier, gæster i næste weekend Thyborøn Havn for afdækning af de mange problemstillinger, som fiskerisektoren står overfor med den britiske udmelding.

Banniers besøg er i sig selv opløftende, da det viser, at fiskerisektorens vilkår vægtes meget højt i EU’s forhandlinger med briterne. Bannier er på ingen måde blank på fiskerisektoren, da han var Frankrigs fiskeriminister 2007-2009. Og Thyborøn havn samt de andre ledende fiskerihavne, der er hårdt eksponeret af fisk fra britisk farvand, er godt klædt på for at kunne redegøre for vigtigheden af at beskytte denne råvaretilgang.

Den nyligt publicerede rapport, udarbejdet af Copenhagen Economics, demonstrerer meget klart, at store omvæltninger, som følge af Brexit, vil være et meget alvorligt anslag i mod det unikke samspil mellem sektorens aktører, der er forudsætningen for det betydelige bidrag til den danske økonomi og som udgør fundamentet for regionens erhvervsliv. Dertil kan man henvise til analyser foretaget af henholdsvis Københavns og Aalborgs Universitet, der på baggrund af forskellige potentielle udfald af forhandlingerne, viser særdeles alvorlige erhvervsøkonomiske konsekvenser for fiskerisektoren.

Så Thyborøn har fakta på plads for fastholdelse fiskerisektorens placering på EU’s prioriteringsliste for forhandlingerne med briterne.

For mere information, kontakt særlig rådgiver i Danske Havne, Hans Arne Kristiansen på 3116 4183 eller hak@danskehavne.dk

Se flere nyheder fra Danske Havne her

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen