Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flemming Skaarup, havnefoged i Thisted Havn, præsenterer Ugens Havn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Billedet viser Flemming Skaarup, havnefoged i Thisted Havn

Om hvordan sanktionerne mod Rusland påvirker indtægterne trods fortsat malt-eksport, om sammenholdet på havnen, hvor der altid er nogle, der kommer og giver en hjælpende hånd, hvordan den lave vanddybde skaber problemer for havnene i Limfjorden og arbejdet med at få uddybet vanddybden.

Hvad laver du på havnen – hvad er dit ansvarsområde?

Jeg er konstitueret havnefoged, hvilket jeg efterhånden har været i omkring 2 år nu. Og mit ansvarsområde – det er alt! Jeg har ansvar for ISPS, lastning og losning af skibe og vedligeholdelsesarbejde på havnens område.

Jeg er havnefoged på en kommunal havn. Det vil sige, at jeg også hjælper til på de andre havne i kommunen – Amtoft, Vildsund og Doverodder havne. De er ganske vist kun lystbådehavne, men der skal vi fra Thisted Havn være behjælpelig med vedligeholdelsesopgaver.

Jeg har også ansvaret for to ansatte hernede. Jeg har en ansat på 20 timer og en på 9 timer om ugen – de er begge i fleksjob, og så har jeg også driftsafdelingen i Thisted Kommune at trække på. Så ringer jeg til Jan, der efterhånden har hjulpet til en del år, og så får vi sammen styr på lastning og losning, sikringsplaner og sårbarhedsvurderinger og alt det andet. Jeg har mine skibspapirer, så jeg kan også hjælpe til med slæbebåds opgaverne – så der er nok at se til.

Hvad var den sidste succes, I havde på havnen?

Det sker små positive ting hver dag her på Thisted Havn.

Hvad gør dit job allerbedst?

Jamen det er fordi, det er så alsidigt. Der er ikke en eneste dag, der er lig med den foregående. Det er det spændende. I sidste uge skulle jeg have set på ISPS reglerne, men så sank der en båd, og så måtte jeg lige tage fat der i stedet.

Så er der også sammenholdet nede på havnen. Alle de gamle fiskehuse, dem har jeg omme bag mit værksted, og hvis jeg står ene mand og bakser med noget, så kommer der altid nogle og giver en hånd med. De er altid villige til at hjælpe.

Hvad er dine forventninger for de kommende år i forhold til havnen?

Jeg forventer, at selve omsætningen på havnen fastholdes på status quo, eller at den er svagt stigende. Vi arbejder på at få lidt flere fragtskibe.

Her i den vestlige Limfjord har vi store problemer med vanddybden. Aggersund, Nykøbing, Skive, Struer, Lemvig og selvfølgelig os selv her i Thisted, vi arbejder benhårdt for at få uddybet Limfjorden, så vi kan få større skibe ind.

Så bliver det også interessant at se, hvad der sker med Rusland. Vi har jo en kunde, Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik A/S, der eksporterer malt herfra til Rusland. Malt er åbenbart ikke et landbrugsprodukt, der kommer ind under sanktionerne mod Rusland, men vi kan mærke, at der er sanktioner mod Rusland al den stund, at den russiske økonomi er svækket, og de dermed ikke har så stor en købekraft. Så på den måde bliver det interessant at se udviklingen de kommende år.

Hvornår skete der sidst noget uventet?

Jeg havde da ikke lige regnet med, at det skib skulle synke. Der sker jo noget hele tiden, men det er småting, så du er nødt til at lave dine planer om. For ikke så længe siden gik en motorbåd i stå, og der måtte jeg sejle ud og hente den. De ved, de kan ringe til Flemming på Thisted Havn, så skal jeg nok komme og hjælpe dem. Vi sørger for rydde op også uden for Thisted Havn!

Fakta om Thisted Havn                    

  • Størrelse (m2):  128.028 m2 (13 ha)
  • Godsomsætning : 30.000 tons om året
  • Fisk: lille smule – muslinger og ellers lystfiskeri
  • Vigtigste erhverv på havnen: korn og foderstoffer (malt)
  • Hvor mange virksomheder er etableret på havnen: 25 virksomheder på havnen
  • Anløb – hvad er der flest af?: 20 anløb om året
  • Havnens betydning for arbejdspladser: Oplandsanalyse (2012): 90 arbejdspladser indirekte og afledte og indirekte 800

http://havneguide.dk/da/havn/thisted-havn

Thisted Havn luftfoto

Se flere præsentationer af Danske Havnes medlemmer under “Ugens Havn” her.

Billede af Flemming Skaarup kan hentes her.
Billede af Thisted Havn kan hentes her.

Kildeangivelse: Thisted Havn.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen