Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Job i vandkanten, kan Det Blå Danmark overhovedet levere vækst, plast i havet og en sejltur med frø-mandskorpset. Det er nogle af de mange debatter og aktiviteter, som Danske Havne er en del af på Folkemødet på Bornholm 2015.

Folkemødet bliver anderledes i år. Der er valgkamp, men der vil stadig være mange gode arrangementer på Folkemødet – megen netværk og megen debat. Danske Havne byder ind med mange gode debatter og arrangementer til Folkemødet 2015.

Debat: Job i vandkanten – debat om job i hele Danmark

Tid og sted: torsdag den 11. juni kl. 15.00-15.45 i ITD’s gård, G32.

Havne betyder vækst og job i hele Danmark. Men havne kan støve, støje og lugte. Is eller fisk? Erhverv eller bolig? Det er reelle dilemmaer, hvor der skal vælges. Og hvem er bedre til det end politikere – godt hjulpet af erhvervet og tilskuerne?

Debattører:

  • Havnekoordinator Jakob Jensen (De bornholmske havne)

  • Borgmester Benedikte Kiær (C), Helsingør Kommune, borgmester

  • Borgmester Jan Petersen (A), Norddjurs Kommune

  • Adm. direktør, Daniel Barslund, Svaneke Bryggeri A/S

  • Cheføkonom, Allan Lyngsø Madsen, Dansk Metal

  • Direktør, Jacob Chr. Nielsen, ITD

  • Direktør Gitte Lillelund Bech, Danske Havne

  • Moderator, Huxi Bach

Debat: Kan Det Blå Danmark overhovedet levere vækst?

Tid og sted: 12. juni 11.45-12.45 i A44, Strandvejens Mødetelt – Danchells Anlæg.

Både regering og opposition har udpeget søfarten og det maritime Danmark som et nationalt vigtigt vækstområde, men kan Det Blå Danmark overhovedet levere vækst i en tid med øget miljøregulering, faldende oliepriser og faldende fragtrater? Er væksten fra et af Danmarks største erhverv overhovedet langtidsholdbar, og er vi i givet fald dygtige nok til at kommunikere vores resultater og innovative løsninger til omverden? Bliver hele det blå erhverv ikke erstattet af 3D printere om 10 år? En af erhvervspressens skarpeste debattører, Børsens debatredaktør, Christopher Arzouni, stiller skarpt på Det Blå Danmark og spørger direktørerne fra Det Blå Danmark, om de overhovedet kan skabe vækst, og hvor den skal komme fra?

Debattører:

Adm. Direktør Anne H Steffensen, Danmarks Rederiforening. Adm. Direktør Jenny N Braat,  Danske Maritime. Direktør Gitte Lillelund Bech, Danske Havne. Debatredaktør Christopher Arzrouni, Dagbladet Børsen.

Sejl ud med A2Sea – verdensførende inden for havmøller

Tid og sted: 13. juni 11.30–12.150 H8, Det Blå Danmark/Postbåden Peter – Allinge Havn, Bådpladser.

Danmarks Rederiforening, Danske Havne og Danske Maritime – Det Blå Danmark – inviterer folkemødedeltagerne ud på en sejltur langs den bornholmske kyst. Det Blå Danmark er i høj grad også offshore og ikke mindst offshore vind, såvel tæt på kysten som langt ude i havene. Danske A2Sea A/S har installeret mere end halvdelen af verdens havmøller – over 1.200 – og er eksperter i transport, opstilling og servicering af offshore vindmøller. Måske også fremover tæt på Bornholm? På sejlturen vil CEO Jens Frederik Hansen, A2Sea, fortælle om arbejdet med at opsætte og servicere de stadigt større havmøller. Kom lidt før, hvis du vil være sikker på en plads. Det hele foregår efter først-til-mølle.

Sejl ud med Det Blå Danmark og hør om maritim uddannelse

Tid og sted: 13. juni, 12.15-13.00 H8, Det Blå Danmark/Postbåden Peter – Allinge Havn, Bådpladser

Danmarks Rederiforening, Danske Havne og Danske Maritime – Det Blå Danmark – inviterer folkemøde deltagerne ud på en sejltur langs den bornholmske kyst. Allinge Havn er rammen om Folkemødet og Bornholm er en ø midt i Østersøen. Det Blå Danmark er et af Danmarks væsentligste styrkepositioner internationalt. Men hvem er Det Blå Danmark og hvilke maritime uddannelsesmuligheder findes i Danmark? På sejlturen vil Tine Kjær Hassager, kommunikationschef fra DTU, fortælle om uddannelse og forskning i den maritime verden.

Sejl ud med Frømandskorpset

Tid og sted: 13. juni 13.00-13.45 – H8, Det Blå Danmark/Postbåden Peter – Allinge Havn, Bådpladser

Danmarks Rederiforening, Danske Havne og Danske Maritime – Det Blå Danmark – inviterer folkemødedeltagerne ud på en sejltur langs den bornholmske kyst. Allinge Havn er rammen om Folkemødet, og Bornholm er en ø midt i Østersøen. Søværnets specialoperationsstyrke, Frømandskorpset, bliver – ofte med kort varsel – indsat i farefulde, komplicerede operationer. Som regel langt væk fra den danske idyl. På sejlturen vil en repræsentant fra Frømandskorpset fortælle om pirateribekæmpelse ud for Somalia. Kom lidt før, hvis du vil være sikker på en plads. Det hele foregår efter først-til-mølle.

Sejl ud med Det Blå Danmark og gør karriere

Tid og sted: 14. juni 09.30-10.15 H8, Det Blå Danmark/Postbåden Peter – Allinge Havn, Bådpladser

Danmarks Rederiforening, Danske Havne og Danske Maritime – Det Blå Danmark – inviterer folkemøde deltagerne ud på en sejltur langs den bornholmske kyst. Allinge Havn er rammen om Folkemødet og Bornholm er en ø midt i Østersøen. Det Blå Danmark er et af Danmarks væsentligste styrkepositioner internationalt. Men hvem er Det Blå Danmark? Hvad driver væksten og beskæftigelsen i den maritime sektor? På sejlturen vil koordinator Lone Reppien Thomsen fra Det Maritime Udviklingscenter på Bornholm fortælle om, hvordan man gør karriere i den maritime verden, hvad det vil sige at være maritim iværksætter på Bornholm, og hvad søfart betyder for Bornholm i dag og fremover.

Sejl ud med Rønne Havns adm.direktør

Tid og sted: 14. juni 10.15-11.00 H8, Det Blå Danmark/Postbåden Peter – Allinge Havn, Bådpladser.

Danmarks Rederiforening, Danske Havne og Danske Maritime – Det Blå Danmark – inviterer folkemødedeltagerne ud på en sejltur langs den bornholmske kyst. Allinge Havn er rammen om Folkemødet og Bornholm er en ø midt i Østersøen. Det Blå Danmark er et af Danmarks væsentligste styrkepositioner internationalt. Men hvem er Det Blå Danmark? Hvad driver væksten og beskæftigelsen i den maritime sektor? På sejlturen vil I få mulighed for at møde adm.direktør Thomas Bendtsen fra Rønne Havn A/S. Thomas vil fortælle om at arbejde som chef for en havn. Hvad søfart betyder for Bornholm. Hvad det vil sige at være forsyningshavn for en hel ø. Hvor er der udvikling? Og hvordan med krydstogtsindustrien?

Se alle Danske Havnes arrangementer her.

For mere information. Kontakt Sofie Gravers Jacobsen, Danske Havne, og læs flere nyheder fra Danske Havne her.

Folkemøde 2014 163.jpg
Foto fra Folkemødet 2014 –
Postbåden Peters nye sejl indvies

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen