Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Folkemøde: Kulturministeren satte nyt lys på søfart

Folkemøde med Marianne Jelved.jpg

Det Blå Danmark og Danmarks nye søfartsmuseum vækker søfartshistorien til live midt i Allinge Havn under Folkemødet. Kulturminister Marianne Jelved åbnede en stor maritime film- og lysinstallation torsdag aften kl. 21. Det var en veloplagt og interesseret minister, der blev mødt at mange interesserede ombord på Postbåden Peter.

M/S Museet for Søfart er rykket ud af de flotte rammer i Helsingør for at fortælle historien om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer for endnu flere danske.

Det blå Danmark beskæftiger 110.000 personer. Den maritime sektor er med til at skabe vækst og beskæftigelse både i dag og i morgen. Danmarks Rederiforening, Danske Maritime og Danske Havne vil i år sammen med M/S Musset for Søfart sætte fokus på dansk søfart og dets betydning for landets udvikling i både et nutidigt og historisk perspektiv.

Om dagen kan man på store sejl se en farverig billedcollage med tankevækkende fakta om Danmarks rolle som søfartsnation. Hver aften under Folkemødet når mørket falder på forvandles postbåden til en visuelt leveende film- og lysinstallation, der vækker søfartshistorien til live i poetiske og stemningsfulde glimt, der lyser stærkere og stærkere, som mørket omslutter os.

Installationen er støttet af Den Danske Maritime Fond.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen